4 feitjes over KITKAT

  1. Nestlé
  2. KitKat
  3. KitKat Nieuws
  4. 4 feitjes over KITKAT

KITKAT is er voor iedereen die van een break houdt, die altijd tijd vindt of tijd maakt voor een break. Of je nu alleen of samen van je break geniet. Have a break, have a KitKat®

KITKAT - Geschiedenis van KITKAT 

De KITKAT geschiedenis is verrassend! De naam voor de iconische combinatie van wafel en chocolade is gebaseerd op een Londens literaire, politieke club uit de 18e eeuw. De club noemde zichzelf de Kit Cat club en bestond uit veel leden van adel, schrijvers en kunstenaars. De ‘Kit Cats’ kwamen altijd samen in een taartenwinkel. 


KITKAT - KITKAT SLOGAN

Wanneer je aan een break denkt, denk je aan KITKAT. Maar hoe lang is KITKAT al verbonden aan de break? De eerste advertentie waarin KITKAT wordt gelinked aan de break is geplaatst in 1937. Vervolgens duurde het ruim 20 jaar voordat de slogan “Have a Break, have a KitKat”  in 1958 aan KITKAT werd verbonden.


KITKAT - GELUK IN JAPAN

KITKAT wordt in Japan uitgesproken als 'kitto katsu to', wat daar 'veel geluk' betekent. Daarom wordt KITKAT door veel Japanse studenten als geluksbrenger gekocht of gegeven. Ook staat Japan bekend om gekke en opvallende KITKAT smaken die daar te koop zijn. Durf jij een hap te nemen uit één van de volgende Japanse KITKAT smaken: zoete aardappel, wasabi, rode peper, zoete maïs of watermeloen met zeezout.


KITKAT - KITKAT koopt 100% gecertificeerde duurzame cacao in 

KITKAT is het eerste wereldwijde chocolademerk dat alleen 100% gecertificeerd duurzame cacao inkoopt. Deze mijlpaal komt voort uit het Nestlé Cocoa Plan. Het Nestlé Cocoa Plan streeft naar betere landbouwmethoden, betere cacao en betere levensomstandigheden.

Om dit nieuws te verspreiden, is YouTuber Louis Cole naar Ivoorkust gereisd om zich in het Nestlé Cocoa Plan te verdiepen en te zien aan welke projecten Nestlé heeft gewerkt. Zijn reis wordt in drie YouTube-films vastgelegd, die elk één van de drie pilaren van het Nestlé Cocoa Plan behandelen.

Nestlé ondersteunt kinderonderwijs vanuit het Nestlé Cocoa Plan en heeft al meer dan 40 scholen gebouwd in Ivoorkust. Zo is de kans op educatie uitgebreid voor meer dan 10.000 kinderen en jongeren en helpt Nestlé bij het uitbannen en voorkomen van kinderarbeid.