Chocolade voor Pasen

  1. Nestlé
  2. KitKat
  3. KitKat Nieuws
  4. Chocolade voor Pasen

Waarom eten we chocoladepaaseieren of een chocoladepaashaas tijdens Pasen? Bekijk het recept om zelf paaseieren te maken en ontdek alle in’s en out’s van paaschocolade. 

Chocolade voor Pasen

Een vrolijk Pasen zonder chocolade? Je kan het je haas(t) niet voorstellen. Maar waarom eten we eigenlijk zoveel chocolade tijdens Pasen? Wij vertellen alle in’s en out’s en hebben bovendien heerlijke paasrecepten voor je.

 

KITKAT chocoladepaashaas

Het voorjaar is nog niet begonnen of de paaseieren en chocoladepaashazen liggen alweer in de winkel. Paaseitjes in verschillende smaken, kleine paashazen, hele grote chocolade paashazen, maar wist je dat er ook chocolade paashazen zijn van KITKAT? Extra lekkere paaschocolade door de krokante rijst- en wafelvulling. De KITKAT paashazen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en de mini paashaasjes zijn bovendien glutenvrij.

Het KITKAT melk chocolade paashaas 5-pack is ideaal om uit te delen.

 

Recepten Pasen

Wil je tijdens de paasbrunch lekker uitpakken? Maak dan deze heerlijke KITKAT paashaas worteltaart. Oh zo lekker en iets heel anders dan hetgeen er in de winkels te verkrijgen is. Op zoek naar een kleiner paasgerecht? Deze KITKAT paashaas cupcakes maken de paastafel helemaal af.

 

Gekleurde paaseieren

Had je vroeger alleen de keuze uit pure, melk of witte chocoladepaaseitjes, tegenwoordig zijn er heel veel smaakvariaties. Herken jij tussen de verschillende kleuren jouw favoriete smaak paaseitje nog? En is een zakje paaseitjes te klein voor jou? Denk dan eens aan een groot luxe paasei. Van holle chocolade of gevuld met bonbons of kleine eitjes, maar altijd mooi ingepakt. Als dat geen vrolijk Pasen wordt.

 

Paaschocolade: waarom paaseieren met Pasen?

Chocolade met Pasen is een echte traditie. Maar waarom eigenlijk? Hiervoor moeten we terug naar de achttiende eeuw. Het begon allemaal met het versieren van normale eieren door ze te beschilderen met verschillende kleuren verf. In de achttiende eeuw waren er twee vindingrijke Parijse banketbakkers die een luxe variant bedachten op de ‘gewone’ paaseieren. Dit was het begin van de chocoladepaaseieren, waarbij het verhaal gaat dat ze de schil van echte eieren gebruikten als mal voor de chocolade.

 

Hoe worden paaseieren gemaakt?

Om paaseieren te kunnen maken heb je een speciale mal nodig. Deze kan je via verschillende webshops bestellen. Daarnaast moet je een specifieke techniek, namelijk temperen, toepassen. Temperen is nodig om een goede stolling van de gesmolten chocolade te krijgen, zodat je er bijvoorbeeld paaseitjes van kunt maken.

Maar eerst moeten we de chocolade au bain-marie smelten. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat de chocolade niet aanbrandt. Je gaat als volgt te werk. Zet een pan water op het vuur en laat het water koken. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een kom. Vervolgens hang je de kom boven de pan met heet water. Door de warmte smelt de chocolade. Roer net zolang tot alle stukjes chocolade gesmolten zijn. Wil je meer weten over het smelten van chocolade in de oven of magnetron? Bekijk onze blog hoe je op drie manieren chocolade kunt smelten.

 

Als alles gesmolten is ga je door middel van temperen ervoor zorgen dat de chocolade een temperatuur krijgt van 30 graden (bij pure chocolade 32 graden). Schenk hiervoor de gesmolten chocolade in een koude kom en blijf roeren tot de chocolade een temperatuur van 30°C heeft bereikt. Hierna giet je de chocolade in de mal en plaats je het vervolgens in de koelkast om verder af te laten koelen. Op deze manier maak je zelf heerlijke chocolade paaseieren.