Skip to main content

Fun Facts

Fun Fact 1

KitKat ontstaan

De KITKAT geschiedenis is verrassend! De naam voor de iconische combinatie van wafel en chocolade is gebaseerd op een Londens literaire, politieke club uit de 18e eeuw. De club noemde zichzelf de Kit Cat club en bestond uit veel leden van adel, schrijvers en kunstenaars. De ‘Kit Cats’ kwamen altijd samen in een taartenwinkel. 

Fun Fact 2

KitKat slogan

Wanneer je aan een break denkt, denk je aan KITKAT. Maar hoe lang is KITKAT al verbonden aan de break? De eerste advertentie waarin KITKAT wordt gelinked aan de break is geplaatst in 1937. Vervolgens duurde het ruim 20 jaar voordat de slogan “Have a Break, have a KitKat”  in 1958 aan KITKAT werd verbonden.

Fun Fact 3

KitKat geluk in Japan

KITKAT wordt in Japan uitgesproken als 'kitto katsu to', wat daar 'veel geluk' betekent. Daarom wordt KITKAT door veel Japanse studenten als geluksbrenger gekocht of gegeven. Ook staat Japan bekend om gekke en opvallende KITKAT smaken die daar te koop zijn. Durf jij een hap te nemen uit één van de volgende Japanse KITKAT smaken: zoete aardappel, wasabi, rode peper, zoete maïs of watermeloen met zeezout.

Fun Fact 4

KitKat duurzaam

KitKat is het eerste wereldwijde chocolademerk dat bestaat uit 100% gecertificeerd duurzaam geproduceerde cacao. Deze mijlpaal komt voort uit het Nestlé Cocoa Plan