Skip to main content

KITKAT 1e wereldwijde merk met 100% duurzame cacao | Nestlé Chocolade

KITKAT is eerste wereldwijde chocolademerk met 100% duurzame cacao

Voor de productie van KITKAT wordt sinds 2016 alleen nog maar duurzaam geproduceerde cacao gebruikt. NESTLÉ heeft deze mijlpaal bereikt door het Nestlé Cocoa Plan. Het Nestlé Cocoa Plan streeft naar de verbetering van de levensomstandigheden in landbouwgemeenschappen en van de kwaliteit van cacaobonen.

 

"Nestlé is er trots op dat KITKAT het eerste wereldwijde chocolademerk is dat afkomstig is van 100% duurzame cacao," aldus Sandra Martinez, wereldwijd verantwoordelijk voor alle chocolademerken van NESTLÉ.

 

"Wij vinden het bij NESTLÉ van fundamenteel belang om ons te ontfermen over de mensen en de omgeving die ons merk mogelijk maken. Sociale verantwoordelijkheid is cruciaal voor de landbouwgemeenschappen in Ivoorkust. En dat geldt ook voor de kwaliteit van onze producten."

 

Louis Cole en Didier Drogba

Om NESTLÉ’s missie voor het gebruik van 100% gecertificeerd duurzame cacao voor onze producten te bekrachtigen, is YouTuber Louis Cole het gezicht van een reeks video´s die zijn geproduceerd in Ivoorkust. Deze films leggen de drie pilaren uit waar het Nestlé Cocoa Plan op steunt: betere landbouwmethoden, betere cacao en betere levensomstandigheden. In één van deze video´s onthult de wereldberoemde voetballer Didier Drogba NESTLÉ’s samenwerking met zijn Didier Drogba Stichting. Deze stichting ondersteunt kwetsbare Ivorianen op het gebied van gezondheid en onderwijs. NESTLÉ gaat namens de stichting een overheidsschool bouwen in Drogba's thuisregio Gagnoa in Ivoorkust.

 

"Ik ben trots op de samenwerking die mijn stichting heeft met NESTLÉ. Het helpt een verschil te blijven maken in het onderwijs en levens van kinderen in Ivoorkust", aldus Drogba.

 

Nestlé: ‘In twee jaar tijd reduceerden we kinderarbeid met 50%’

Nestlé ontwikkelde samen met het International Cocoa Initiative (ICI) een opsporingssysteem om kinderarbeid te monitoren. De eerste daling is al zichtbaar, signaleert de multinational.

Lees het artikel.

 

Een einde maken aan kinderarbeid in de cacao-industrie

Onze vooruitgang is gepubliceerd. Het geeft een goed beeld van de successen en de uitdagingen die er nog zijn om kinderarbeid in de cacao-industrie volledig uit te bannen.

Lees het artikel.