8
stuks
195
min

Stap 1: Voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Meng de eieren, suiker en bloem.

Klop 4 eieren met een mixer. Voeg terwijl je aan het mixen bent de suiker toe. Voeg vervolgens de bloem toe en mix het geheel tot een gelijkmatig en romig beslag.

Stap 3: Bak de taartbodem in de oven

Vet de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm met een spatel. Spreid vervolgens de frambozen gelijkmatig uit over het beslag. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel 30 minuten op 180 graden. Haal na 30 minuten de bodem uit de oven en laat in de taartvorm afkoelen.

Stap 4: Klop het eiwit

Scheid de overige 4 eieren, verdeel het eigeel en eiwit over twee verschillende bakjes. Klop als eerste het eiwit tot het stijf begint te worden.

Stap 5: Smelt de pure chocolade

Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron en zet kort apart. Voeg het eigeel aan de gesmolten chocolade toe en meng het met een spatel goed door elkaar.

Stap 6: Voeg het geklopte eiwit toe

Meng het eiwit met het chocolade mengsel en roer dit goed door elkaar tot een mooie gladde mousse.

Stap 7: Zet de chocolademousse taart in de ijskast.

Zet een klein deel van de chocolademousse opzij. Verdeel het grootste deel van de chocolademousse gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem. Laat het geheel 2 uur opstijven in de koelkast.

Stap 8: Zet de KITKAT-taart in elkaar

Breek 20 KITKAT fingers door de helft. Haal de taart uit de vorm. Smeer de onderkant van de gebroken KITKAT finger in met de overgebleven chocolademousse en bekleed de zijkant van de taart. Om de KITKAT-taart af te maken kun je deze versieren met een rood lint. 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 1 KITKAT 4 melkchocolade finger 5-PACK
  • - 8 eieren
  • - 12o gram suiker
  • - 120 gram bloem
  • - 200 gram frambozen
  • - 200 gram pure chocolade
  • - boter om de vorm in te vetten

Bevat:

eieren, glutenbevattende granen, melk, tarwe
Keukenspullen
  • - Mixer
  • - Grote kom
  • - Taartvorm van 20cm
  • - Spatel
  • - Rood lint