20
stuks
20
min

Eefje van EefjesKeuken maakte een verslavend lekker recept met KITKAT, namelijk KITKAT-fudge. Én het mooie is dat je voor deze lekkernij maar 3 ingrediënten nodig hebt en het maken is zo gepiept! Eefje koos haar favoriete chocoladesmaak ‘puur’, maar ga jij liever voor jouw lievelingssmaak dan kan dat ook.

Stap 1: Bereiding Chocolate fudge met KITKAT

Bekleed een brownieblik of kleine ovenschaal met bakpapier.

Stap 2: Smelt de chocolade en snijd de KITKAT

Smelt de chocolade au bain marie en haal ondertussen de KITKAT uit de verpakking. breek deze in losse KITKAT-'fingers' en snijd deze reepjes doormidden. 

Stap 3: Laat de chocolade afkoelen

wanneer de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur. Laat de chocolade enkele minuten afkoelen. 

Stap 4: Voeg de gecondenseerde melk en KITKAT toe

Roer vervolgens de gecondenseerde melk door de chocolade en voeg de KITKAT-stukjes toe. Roer goed door.

Stap 5: Laat de chocolade fudge opstijven

Verdeel het mengsel over het bakblik en zet het minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd de fudge vervolgens in 20 stukken. En geniet ervan!

Tip: hoe kan je de fudge bewaren?

Je kunt de fudge ongeveer een week in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren

Wil je meer inspiratie voor chocolade recepten?

Dol op fudge? We hebben er nog eentje om van te watertanden: chocolade fudge recept met ROLO. Fan van fudge maar ben je toch opzoek naar een specatulaire chocoladetaart, dan is ons recept voor de KITKAT chocoladetaart iets voor jou. Iets minder tijd? Dan is ons brownie recept met ROLO ook echt een aanrader. 

 

Bak credits voor dit Chocolade Fudge recept gaan uit naar Eefje van EefjesKeuken 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 300 gram gecondenseerde melk
  • - 200 gram pure chocolade (of smaak naar keuze)
  • - 8 KITKAT Mini’s
Keukenspullen
  • - Steelpan
  • - Brownieblik of kleine ovenschaal
  • - Bakpapier