10
stuks
30
min

Chocolade cupcakes maken - heerlijke recepten van KITKAT Ruby

 

Cupcakes zijn nog nooit zo populair geweest. Overgevlogen uit Amerika en Engeland is het nu ook in Nederland een heuze trend. Echt een lekkere trend. Als je cupcake maakt kan je qua formaat niet zo veel kanten op, immers maak je een cupcake altijd in een speciaal cupcake vormpje. Met cupcake toppings en versieringen kun je wel helemaal los gaan. Probeer nu bijvoorbeeld dit cupcake recept voor KITKAT Ruby cupcakes met chocola. 

Stap 1: Bereiding KITKAT cupcakes chocola

Verwarm de oven op 180°C.

Stap 2: Scheid de eieren

Scheid het eiwit van het eigeel en bewaar het eigeel. Dit kan je het beste doen door het ei voorzichtig doormidden te breken en vervolgens de dooier een aantal keer van de ene schaal in de andere te gieten. Elke keer als je dat doet verlies je een deel van het eiwit. 

Stap 3: Smelt de chocolade

Smelt de chocolade in de magnetron (2 min. op 500 watt) of au bain-marie.

Stap 4: Mix het eigeel, yoghurt, bloem en amandelmeel voor het cupcake beslag

Mix het eigeel, yoghurt, bloem en amandelmeel in een mengkom.  Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het tot een geheel.

Stap 5: Rasp het fruit voor de cupcakes

Schil de peer en rasp het stuk fruit. Voeg erg voorzichtig de peer toe aan de chocolademix.

Stap 6: Klop het eiwit stijf 

Klop het eiwit tot het stijf is en gaat pieken, voeg tijdens het kloppen kristalsuiker toe.

Stap 7: Voeg de chocolade toe aan het opgeklopte eiwit

Voeg voorzichtig in het witte schuim de chocolademix toe.

Stap 8: Giet het mengsel in de cupcake vormpjes en bak in de oven

Giet het mengsel, nu chocolade en eiwit, in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes 16 minuten in de oven. Als de cupcakes klaar zijn, laat ze goed afkoelen.

Stap 9: Rasp de KITKAT Ruby

Ondertussen, rasp 2 ‘fingers’ van de KITKAT Ruby.  

Stap 10: Mix de mascarpone voor de cupcake toppings

Doe de mascarpone in een kom. Voeg de citroenschil en citroensap, de poedersuiker en de KITKAT Ruby rasp toe. Mix dit tot één geheel. 

Stap 11: Verdeel het glazuur over de cupcakes

Gebruik een lepel of een spuitzak en verdeel het glazuur over de cupcakes.

Stap 12: Versier de cupcakes met een KITKAT Ruby

Plaats in iedere cupcake een KTKAT Ruby ‘finger’ en geniet van je creatie! 

Tips voor gezonde cupcakes probeer een topping met fruit:

Dit recept is ook te bereiden met andere heerlijke KITKAT producten.

Hoe kan je cupcakes het best bewaren: 

Als een cupcake niet gedecoreerd is met fondant of room dan kan je cupcakes gemiddeld 3 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel of bakje. Cupcakes kan je ook bewaren in de vriezer. Bij het invriezen van cupcakes kun je ze makkelijk tot 3 maanden bewaren. 

Fan van de KITKAT Ruby, probeer dan ook onze andere recepten: KITKAT Ruby pavlova's, KITKAT Ruby smoothie of KITKAT Ruby paastaartje

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 3 eieren
  • - 250 gram yoghurt
  • - 120 gram pure chocolade
  • - 70 gram kristalsuiker
  • - 1 lepel bloem
  • - 50 gram amandelmeel
  • - 1 peer
  • - 12 KITKAT Ruby repen

Voor het glazuur:

  • - 100 gram mascarpone
  • - ½ citroen (schil en sap)
  • - 20 gram poedersuiker
Keukenspullen
  • - Garde of handmixer
  • - 2 keer mengkom
  • - Oven
  • - Magnetron of een pan met een stalenbak
  • - Mesje
  • - Rasp
  • - Pannenlikker
  • - Cupcake vormpjes
  • - Lepel/spuitzak