
KitKat
Ruby
Kerstbomen
De KITKAT Ruby is helaas op dit moment niet meer verkrijgbaar. Maar dit recept is ook heel lekker met onze nieuwe KITKAT: de KITKAT Gold. Gemaakt van melkchocolade en overgoten met witte chocolade met karameltonen.
Stap 1:
Verwarm de oven op 180°C.
Stap 2:
Smelt de pure chocolade in de magnetron (2 minuten op 500 watts) of au bain-marie.
Stap 3:
Mix in een mengkom de eieren, yoghurt, mascarpone, basterdsuiker en bloem. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het tot een geheel.
Stap 4:
Vet het bakblik in met boter en bloem en giet het mengsel in het bakblik.
Stap 5:
Bak de cake 25 minuten in de oven. Als de cake klaar is, laat deze goed afkoelen.
Stap 6:
Snijd de afgekoelde cake in driehoekige stukjes.
Stap 7:
Plaats in iedere driehoek een KITKAT Ruby zodat het de stam van de kerstboom wordt.
Stap 8:
Druk voorzichtig de kleine gekleurde suikerballen in de cake zodat de kerstboom versierd wordt met kerstballen.
Stap 9:
Een heerlijk toetje voor bij het kerstdiner! Geniet ervan!

- - 150 g pure chocolade
- - 4 eieren
- - 125 g yoghurt
- - 80 g mascarpone
- - 70 g witte basterdsuiker
- - 100 g bloem
- - 2 KITKAT gold repen
- - (Decoratie: kleine gekleurde parels)
Bevat:
glutenbevattende granen, eieren, melkBevat mogelijk:
noten- - Mengkom
- - Garde
- - Bakblik
- - Snijplank
- - Mes
- - Oven