10
stuks
90
min

Stap 1: voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de onderkant van de springvorm in en bekleed de rand met bakpapier.

Stap 2: start met het mengen van het meel

Meng 180g volkoren tarwemeel, 2 tl bakpoeder en 1 tl kaneel in een mengkom. Zet apart.

Stap 3: kluts de eieren

Kluts 3 eieren in een tweede kom. Voeg 120g bruine basterdsuiker en 1 tl vanille aroma toe en meng het met een garde tot een glad mengsel.

Stap 4: smelt de boter

Smelt 100g boter en voeg dit samen met het meelmengsel.

Stap 5: maak het beslag

Meng het meelmengsel met de eieren en voeg 150g appelmoes toe. Roer hier vervolgens 250g geraspte wortelen en 60g geraspte noten doorheen.

Stap 6: bak de carrot cake in de oven

Schenk het mengsel in de springvorm en bak gedurende 50 minuten in de oven. Haal de carrot cake uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Snijd de carrot cake als hij helemaal is afgekoeld horizontaal doormidden.

Stap 7: maak de roomkaas frosting

Doe 200g roomkaas samen met 1 tl vanille aroma in een kom en mix met een vork goed door elkaar. Roer hier vervolgens 125ml geklopte slagroom en 40g poedersuiker doorheen.

Stap 8: maak de carrot cake op

Verdeel ongeveer 1/3 van de roomkaas frosting over de onderzijde van de carrot cake en leg de bovenzijde er weer op. Besmeer nu de bovenzijde en zijkant van de carrot cake met de rest van de roomkaas frosting.

Stap 9: decoreer de carrot cake met KITKAT-chocolade paashaasjes

Ze de KITKAT-melkchocolade paashaasjes rechtop tegen de zijkant van de taart aan. Door de roomkaas frosting blijven de haashaasjes plakken. Strik het lint om de KITKAT-taart.

Tip: maak ook eens de klassieke variant van deze KITKAT-taart. Super origineel en leuk als verjaardagstaart. 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 15 KITKAT-melkchocolade paashaasjes (3 x 5-pack)

Carrot cake beslag:

  • - 180 gram volkoren tarwemeel
  • - 2 theelepels bakpoeder
  • - 1 theelepel kaneelpoeder
  • - 3 eieren
  • - 120 gram bruine basterdsuiker
  • - 1 theelepel vanille extract/aroma
  • - 150 gram appelmoes
  • - 250 gram geraspte wortel
  • - 60 gram gehakte noten

Roomkaas frosting:

  • - 200 gram roomkaas
  • - 125 milliliter geklopte slagroom
  • - 40 gram poedersuiker

Bevat:

glutenbevattende granen, tarwe, eieren, melk, noten
Keukenspullen
  • - Springvorm
  • - Bakpapier
  • - Garde
  • - Lintje