6
stuks
45
min

Stap 1: Verwarm de oven voor en smelt de boter

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Smelt de boter in de magnetron.
 

Stap 2: Meng de eieren, suiker en boter

Doe de eieren in een kom. Voeg vervolgens de bruine suiker en gesmolten boter toe en mix het goed door elkaar met een garde.
 

Stap 3: Voeg de bloem, amandelmeel en melk toe

Voeg de bloem en het amandelmeel toe en mix het geheel tot een glad beslag. Mix als laatste de melk door het beslag.
 

Stap 4: Snijd de KITKAT Chunky melkchocolade

Snijd de KITKAT Chunky repen in dunne plakjes van ongeveer 1 cm.
 

Stap 5: Verdeel het beslag over de soufflé bakjes/ ramekins

Giet het beslag gelijkmatig over 6 kleine bakjes. Verdeel de KITKAT plakjes over de bakjes en maak deze af met de kersen.
 

Stap 6: bak de clafoutis goudbruin

Zet de clafoutis in het midden van de oven en bak ze in ca. 30 minuten goudbruin. Haal de vormen uit de oven en serveer de clafoutis met KITKAT en kersen warm.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 2 KITKAT CHUNKY melkchocolade
  • - 4 eieren
  • - 60 gram bruine suiker
  • - 30 gram roomboter
  • - 80 gram bloem
  • - 30 gram amandelmeel
  • - 300 ml halfvolle melk
  • - 200 gram kersen

Bevat:

amandelen, glutenbevattende granen, tarwe, eieren, melk

Bevat mogelijk:

andere noten en pinda
Keukenspullen
  • - Garde of handmixer
  • - Grote kom
  • - Oven
  • - 6 souffle bakjes/ramekins