Skip to main content

Ondernemerschap en leiderschapstraining voor vrouwen

Nestlé en het World Cocoa Foundation (WCF) hebben een 5-daagse training georganiseerd voor 19 vrouwelijke leiders van de Nestlé Cocoa Plan- coöperaties. De training richtte zich op ondernemer- en leiderschap en is deel van onze inzet om gelijke kansen voor vrouwen te stimuleren.

Wat hebben deze vrouwen tijdens de training geleerd?

- Wat een bedrijfsplan is en waarom een bedrijfsplan belangrijk is.

- Eigen bedrijfsplannen te maken en uitvoeren.

- Hoe ze een eigen bedrijf starten of hun bestaande bedrijf sterker maken.

Met de training moedigen we vrouwen aan om een eigen bedrijf in het verbouwen van landbouwgewassen op te zetten, om op deze manier hun gezinnen en de voedselzekerheid in hun gemeenschappen te ondersteunen.

De deelnemers zijn ook getraind om zelf weer andere vrouwengroepen te begeleiden die werken in landbouwprojecten.  Met deze training willen we hun leiderschapsvaardigheden ontwikkelen, de vrouwen helpen betrokken te zijn bij de coöperaties en uiteindelijk gelijkheid tussen mannen en vrouwen bevorderen.

Aan het eind van de sessie zei, GIBOKO Nadroh Chantal van de COOPRADI COOPCA: “Ik heb tijdens de training ondernemerschap geleerd, hoe ik een project moet starten, hoe ik mijn activiteiten kan bepalen en hoe ik deze activiteiten kan starten. Ik moet een echte leider zijn in het oplossen van conflicten. Ik zal deze training overdragen aan andere vrouwen.”

We zagen een actieve deelname van de vrouwen en hebben vertrouwen in een positieve verandering in de gemeenschappen binnen het Nestlé Cacao Plan.