Skip to main content

Hoeveel kilogram chocolade eten wij?

Hoeveel kilogram chocolade eten wij?

Chocolade... We zijn er dol op! Het is een van de meest geliefde producten op aarde. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen wordt chocolade veelvuldig gegeten. In welk land wordt er eigenlijk de meeste chocolade gegeten?

Top 3 landen

Chocolade wordt over de hele wereld gegeten, maar de grootste eters komen uit Europa (bijna de helft van de totale wereldomzet). Wanneer we het per land bekijken, staan wij met Nederland op de 13e plek met gemiddeld 4.5 kg chocolade per persoon per jaar. Zwitserland, het land waar Nestlé chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11.4 kg chocolade per persoon per jaar. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Duitsland en Engeland; beiden met ruim 9 kg.

Chocolade tradities

Chocolade wordt in verschillende soorten en maten gegeten; chocoladerepen, chocoladetaart, chocolademousse, enzovoort. De redenen van het eten van chocolade verschillen door het jaar heen. In Nederland kennen wij veel tradities, zoals Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, Pasen, Moederdag en Sint Maarten, waarbij veel chocolade wordt gekocht en cadeau gegeven. Zo zijn we in Nederland erg bekend met het eten van chocoladeletters tijdens Sinterklaas en het eten van chocoladepaaseitjes tijdens Pasen. Wist je dat Nederlanders gemiddeld 47 chocoladepaaseieren per persoon voor en tijdens Pasen eten?

Ook andere landen hebben veel van dit soort “chocolade” tradities. In Amerika wordt tijdens Kerst méér dan de helft van de jaarlijks geconsumeerde chocolade verkocht. In Japan (waar KITKAT “geluk” betekent) is het juist rond Valentijnsdag waar meer dan de helft van de Japanse chocoladeverkoop plaatsvindt.

Duurzame chocolade

We zien dat het aantal kilogram chocolade dat jaarlijks wordt gegeten wereldwijd toeneemt. Gelukkig zien we tegelijkertijd ook een stijgende trend met vraag naar en aanbod van duurzame chocolade. Wil je meer weten over Nestlé en haar 100% duurzame ingekochte cacao? Klik dan hier voor het Nestlé Cocoa Plan en lees hoe Nestlé zich inzet voor duurzaamheid in de cacaoketen.