Deze goddelijke creamy KITKAT-ROLO taart is gemaakt door Annemieke Kroeze-Riksten, winnares van de Nestlé bak challenge. De challenge: bedenk een zo lekker mogelijke taart met de chocolade van Nestlé. 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160 °C.

 

Stap 2:

Meng de biscuitmix tot een beslag. Op de verpakking staat hoe je het beslag moet bereiden en welke ingrediënten je nodig hebt.

 

Stap 3:

Giet het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede springvorm en bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4:

Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker op.

Stap 5:

Klop in een andere kom de roomkaas samen met de witte chocoladepasta tot een romig geheel en meng dit met de slagroom. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast.

Stap 6:

Als de biscuit in de oven is gebakken, laat je de taart een uur helemaal afkoelen. Snijd daarna de biscuittaart dwars door het midden door, zodat je twee platte helften krijgt en je de taart straks kunt vullen.

Stap 7:

Hak een halve rol ROLO en 1 reep KITKAT in kleine stukjes.

Stap 8:

Neem 1/3 van het roomkaasmengsel en meng de stukjes KITKAT en ROLO hier doorheen. Schep dit op 1 helft van de biscuittaart en leg de andere helft van de biscuit hier bovenop.

Stap 9:

Met de rest van het roomkaasmengsel bekleed je met een spatel de hele buitenkant van de taart. Houd 3 eetlepels achter! Zet daarna de taart weer een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Stap 10:

Smelt dan 200 gram melkchocolade in de magnetron of au bain-marie. Giet dit langzaam over de taart. Je zult zien dat de chocolade uitloopt, dit geeft een leuk effect!

Stap 11:

Pak een spuitzak en doe de 3 overgebleven eetlepels roomkaas hierin. Spuit er roosjes van op de taart en druk op elk roosje een ROLO.

Stap 12:

Hak de overige KITKAT in stukjes en strooi dit over het midden van de taart.

 

Eet smakelijk!

 

WIL JE MEER INSPIRATIE VOOR CHOCOLADE RECEPTEN: 


Ontdek dit heerlijke Chocolade Fudge recept met KITKAT