Heb je zin in ijs? Cool! Deze parfait is zacht, romig ijs mét (een) CRUNCH

Stap 1

Snijdt de CRUNCH in kleine stukjes. Als je een cakevorm gebruikt bekleed deze dan met plastic, zodat de parfait straks niet blijft plakken aan de vorm.

Stap 2

Doe vervolgens de witte chocolade in een metalen bak en zet deze in de oven op maximaal 70 °C. 

Stap 3

Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook, zodra dit mengsel aan de kook is, laat het dan precies 1 minuut doorkoken. 

Stap 4

Klop ondertussen de eidooiers met de mixer. Nadat het suikerwater 1 minuut heeft gekookt giet dit dan in één keer bij de eidooiers en blijf daarbij goed kloppen!

Stap 5

Klop het geheel nu koud; er ontstaat nu een crème van eidooier.

Stap 6

Laat de massa afkoelen en haal de chocolade uit de oven. Roer dit erdoor. Let op dat er geen klontjes meer in de gesmolten chocolade zitten. Spatel de chocolade door de eidooiers en vervolgens de slagroom. Als dit goed gemengd is schep de CRUNCH stukjes erbij en spatel deze tenslotte door het mengsel heen. Houdt wat CRUNCH apart om tijdens het opdienen als decoratie te gebruiken. Schenk het geheel in een blik of vorm. Dek het af met plastic en plaats dit minstens 12 uur in de vriezer om te laten bevriezen.