Hoe maak je het?

Stap 1:

Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om ervoor te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in.

Stap 2:

Bedek de bodem van de springvorm met KITKAT-repen. Plaats de vorm met de KITKAT-bodem even 1 minuutje in een voorverwarmde oven op 200 °C. Daarna haal je de springvorm uit de oven en zet je hem 30 minuten in de koelkast.

Stap 3:

Klop de eiwitten stijf. Smelt de witte chocolade langzaam au bain-marie. Belangrijk bij witte chocola is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.

Stap 4:

Mix in een kom de eierdooiers, suiker, de gesmolten witte chocolade, kwark, bloem en de gestijfde eiwitten tot een glad mengsel. Voeg als laatste de frambozen toe.

Stap 5:

Giet de mix van ingrediënten boven op de KITKAT-bodem in de springvorm. Plaats dit geheel 35 minuten in de oven op 160 °C. Plaats de taart hierna nog 2 uur in de koelkast zodat deze kan afkoelen.

 

Eet smakelijk!