Hoe maak je het?

 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter buiten de koelkast zacht worden. Snijd de KITKAT-repen in kleine stukjes.

 

Stap 2:

Meng de zachte boter, ei, bloem en suiker door elkaar in een kom tot een glad mengsel.

 

Stap 3:

Voeg de in kleine stukjes gesneden KITKAT-repen toe aan het beslag en meng het goed door elkaar. Kneed van het deeg balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een ronde plak.

 

Stap 4:

Vet de muffinvormen in met boter. Plooi de ronde plakjes deeg met je vingers onder in in de vorm zodat je bakjes maakt. Bedek de deegbakjes van binnen met een laagje bakpapier en strooi daarin wat bakbonen (bijvoorbeeld rijst of peulvruchten). Dat is handig om de vorm van je cups te behouden. De cookiecups moeten ongeveer 18 minuten in de oven.

 

Stap 5:

Wanneer de cups zijn afgekoeld, vul je ze met een aantal eetlepels kwark naar keuze. Bedek de kwark met fijngesneden aardbeien en besprenkel dit met KITKAT-kruimels.

 

Eet smakelijk!