Is bananenbrood ook jouw favoriete lekkernij? Én lust je graag KITKAT? Probeer dan eens dit lekker smeuïge KITKAT-bananenbrood met een crunchy topping. Lekker, snel klaar en na het maken en proeven van dit KITKAT-recept wil je waarschijnlijk nóg meer KITKAT-bananenbrood maken.

Ga snel aan de slag, deel de broodjes uit en geniet er samen van!

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet eerst de muffinvorm in met boter of een beetje olie. Indien je het prettiger vindt, kun je ook in plaats van de boter of olie een stuk bakpapier gebruiken. 

Stap 2

Meng in een grote kom de bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en het zout.

Stap 3

Voeg in een andere schaal de bananen, melk, olie en eieren toe en meng dit tot één geheel (bijvoorbeeld met een vork). Giet dit mengsel over de droge ingrediëntenmix heen en roer alles goed door elkaar.

Stap 4

Voeg de KITKAT-stukjes toe en meng deze voorzichtig door het beslag.

Stap 5

Maak vervolgens de topping. Meng hiervoor de gekruimelde repen KITKAT met de bruine suiker, boter en kaneel in een aparte kom en zet even apart.

Stap 6

Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.

Stap 7

Schep op iedere muffin een eetlepeltje van de ‘kruimeltopping’.

Stap 8

Plaats je resultaat in de oven en bak de broodjes 10 tot 15 minuten. Houd ondertussen in de gaten of het niet te hard gaat.

Stap 9

Haal jouw eindresultaat uit de oven en laat afkoelen.