10
stuks
216
min

Bakken zonder oven!

Laura Kieft van Laura’s Bakery bedacht deze perfecte no-bake witte chocolade cheesecake met BROS! Wij vroegen Laura een spectaculair recept te bedenken met onze chocolade producten. En dit is wat ze heeft gemaakt, is het geen plaatje?!

Deze chocoladetaart is heerlijk voor bij de koffie, maar ook als dessert. En een groot pluspunt: je hebt geen oven nodig! Alleen wat ruimte in je koelkast, 20 centimeter om precies te zijn. Dat is namelijk de afmeting van de vorm die we gebruiken voor deze witte chocolade cheesecake.

Stap 1
Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een dun laagje boter.

Stap 2
Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel het het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk het aan met de bolle kant van een eetlepel. Zet de vorm dan in de koelkast.

Stap 3
Smelt de witte chocolade au bain marie en zet het opzij om een beetje te laten afkoelen. Bij het smelten van witte chocolade is het belangrijk dat het niet te heet wordt, want dan verbrandt het en krijg je klontjes. Wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren.

Stap 4
Doe de roomkaas in een kom en klop deze los en romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas en roer dit tot een glad mengsel.

Stap 5
Voeg daarna de gesmolten chocolade aan het mengsel toe en roer tot de chocolade volledig is opgenomen. Hak de BROS mini's in stukken en spatel door het mengsel. Schenk de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.

Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens 8 uur opstijven.

Stap 6
Voor de decoratie gebruik je chocoladekoekjes, BROS mini’s en witte chocolade (druppels). Zet alles er op zoals je dat zelf wilt. Om te zorgen dat de koekjes blijven staan, prik je twee prikkertjes in de taart zoals op de foto hieronder. 

Laura heeft ook een paar BROS mini’s in stukjes gesneden. Zo zie je ook de luchtige binnenkant wat er weer net even wat leuker uitziet.

Stap 7
Snijd de taart in stukken en smullen maar! 

Alle recepten
Ingrediënten

Voor de bodem:

  • - 200 gram chocolate chip koekjes
  • - 60 gram boter

Voor de cheesecake:

  • - 240 gram witte chocolade
  • - 200 gram roomkaas
  • - 160 ml slagroom
  • - 200 gram mascarpone
  • - 1 zak Nestlé BROS mini's

Voor de topping:

  • - Chocolate chips koekjes
  • - Nestlé BROS mini's
  • - Witte chocolade
Keukenspullen
  • - Bakvorm 20 cm
  • - Blender of foodprocessor
  • - Bakpapier