Laura van Laura’s Bakery maakte deze perfecte no-bake witte chocolade cheesecake met BROS! Deze taart is heerlijk voor bij de koffie, maar ook als dessert. En een groot pluspunt; je hebt geen oven nodig! Alleen wat ruimte in je koelkast, 20 centimeter om precies te zijn. Dat is namelijk de vorm die we gebruiken voor deze witte chocolade cheesecake.

Wij vroegen Laura een spectaculair baksel te maken met onze chocolade producten. En dat heeft ze gedaan, is het geen prachtplaatje?!

Stap 1

Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in.

Stap 2

Verkruimel de koekjes in een blender of foodprocessor. Smelt de boter en voeg toe aan de koekkruimels. Meng dit door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een eetlepel en zet de bodem dan in de koelkast.

Stap 3

Smelt de witte chocolade au bain marie, zet opzij om een beetje te laten afkoelen. Belangrijk bij witte chocola is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.

Stap 4

Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig (niet stijf!). Voeg de slagroom en mascarpone toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.

Stap 5

Voeg dan de gesmolten chocola toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de BROS Bubbels door het mengsel en giet de vulling op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.

Stap 6

Ter decoratie gebruik je chocoladekoekjes, de mini’s en bubbels van BROS en witte chocolade. Zet alles er op zoals je dat zelf wilt. De koekjes blijven natuurlijk niet uit zichzelf overeind staan, prik twee prikkertjes in de taart zoals op de foto hieronder. 

Ook heeft Laura een paar reepjes BROS in stukjes gesneden. Handig qua formaat, maar zo zie je ook de luchtige binnenkant wat er weer net even wat leuker uitziet.

Stap 7

Snijd de taart in stukken en smullen maar!