De dames van Chickslovefood bakte deze goddelijke ROLO-NUTS taart! En niet geheel onbelangrijk: deze taart is NIET moeilijk om te maken! 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2

Maak een chocoladetaart-beslag door de boter (zonder de extra 30gram), de suiker (zonder de 2 extra eetlepels), het meel, de eieren en de cacao te mengen tot een glad beslag. 

Stap 3

Giet het beslag in een ronde (siliconen) taartvorm (diameter van 23 centimeter) en bak de taart in 1 uur af. De taart is klaar als er een satéprikker schoon uit komt. 

Stap 4

Laat de taart compleet afkoelen, maak ondertussen de slagroomvulling door de slagroom met de 2 eetlepels suiker stijf te kloppen.

Stap 5

Hak 4 NUTS-repen in stukjes en roer samen met zo’n 10 ROLO’s door de slagroom..

Stap 6

Snijd de taart nu voorzichtig met een groot mes doormidden, in 2 lagen dus. 

Stap 7

Besmeer één taartlaag met een dikke laag van het slagroommengsel en leg hier de andere taartlaag op.

Stap 8

Snijd zo’n 10 NUTS-repen doormidden en duw aan de buitenkant in de slagroomlaag. 

Stap 9

Nu de topping nog! Maak de ‘frosting’, door de poedersuiker, de roomkaas en de overgebleven roomboter te mengen in een kom tot een glad mengsel. 

Stap 10

Besmeer de taart met de topping en maak af met de overgebleven ROLO’s, NUTS en hazelnoten.