24
stuks
30
min

Deze ROLO chocoladecake met pindakaas is een ware guilty pleasure en is gemaakt door Sabine van Ohmyfoodness.nl.


Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 °C en vet het cakeblik in.

Stap 2
Doe de boter, eieren en kristalsuiker in een kom en klop het geheel luchtig. Voeg het zelfrijzende bakmeel en zout toe en schep het geheel tot een egaal cakebeslag.

Stap 3
Verdeel het cakebeslag over twee kommen. Voeg aan de ene helft het cacaopoeder toe en aan de andere helft de pindakaas. Schep beide goed om tot een egaal cakebeslag.

Stap 4
Verdeel de ROLO's over de twee kommen en schep deze goed door het cakebeslag.

Stap 5
Stort het beslag voor de chocoladecake onderin de cakevorm en schep het cakebeslag voor de pindakaascake er bovenop. Zorg ervoor dat de ROLO's verdeeld worden over het hele cakeblik.

Stap 6
Strijk de bovenkant van de ROLO cake glad en bak hem in het midden van de oven in 55 tot 60 minuten gaar.

 

Snoep smakelijk!

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • - 4 eieren
  • - 250 gram kristalsuiker
  • - 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 25 gram ongezoet cacaopoeder
  • - 50 gram pindakaas
  • - snuf zout
  • - 1½ zakje (± 180 gram) ROLO's
Keukenspullen
  • - cakeblik
  • - mengkommen
  • - handmixer
  • - spatel of pollepel