14
stuks
5
min

STAP 1: VERHIT JE OVEN VOOR OP 180°C EN BEKLEED DE BAKVORM MET BAKPAPIER.

Zorg ook dat de randen van de ovenschaal bedekt zijn met bakpapier en, indien nodig, vet het papier nog lichtelijk in. 

STAP 2: BEREID DE CHOCOLADE CAKE.

Klop 4 eieren en 100G basterdsuiker in een grote kom tot het een lichte kleur aanneemt. 

STAP 3: MIX DOOR HET BESLAG. 

Mix 65G glutenvrij zelfrijzend bakmeel, 40G cacaopoeder, ¼ maïzena en spatel dit door het beslag heen. 

STAP 4: GIET HET CHOCOLADEBESLAG IN DE BAKVORM EN SPREID HET GELIJKMATIG UIT OVER DE BODEM. 

STAP 5: BAK IN DE VOORVERWARMDE OVEN.

Bak in de voorverwarmde oven voor 9 minuten tot de chocolade cake gaar is en gerezen is. 

STAP 6: ROLLEN.

Rol een nieuw vel bakpapier uit en bestuif het met poedersuiker. Leg je chocolade cake vervolgens omgekeerd op het bestoven bakpapier en pel voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de chocoade cake strak op terwijl hij nog warm is. Laat hem vervolgens (opgerold) afkoelen.

STAP 7: BEREID DE BOTERCRÈME

Klop 50G ongezouten zachte boter, 35G cacaopoeder, 95ML melk en 500G glazuur samen tot een dik mengsel. 

STAP 8: DE BOTERCRÈME TOEVOEGEN

Rol de gekoelde chocolade cake uit en bestrijk met een dunne laag crème. Houd een deel van de crème over voor de buitenkant. Rol daarna weer op. 

STAP 9: BESTRIJK DE BUITENKANT VAN DE CHOCOLADE CAKE IN MET HET RESTERENDE DEEL VAN HET GLAZUUR 

STAP 10: MAAK DE CHOCOLADE KERSTSTRONK AF

Maak de kerststronk af door met een vork een boomschors patroon te maken en decoreer met 12 KITKAT melkchocolade  kerst figuren.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 2 zakjes KITKAT Melk chocolade kerst figuren 
  • - 100g basterdsuiker
  • - 4 grote eieren
  • - 65g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • - 1/4 theelepel maïzena
  • - 75g cacaopoeder
  • - 1 hand poedersuiker
  • - 500g glazuur
  • - 50g zachte, ongezouten boter
  • - 95ml melk 

Bevat:

lactose
Keukenspullen