16
stuks
5
min

KITKAT glutenvrije marble cupcakes

 

STAP 1: VERHIT DE OVEN VOOR OP 180°C. 

STAP 2: CAKEBESLAG MAKEN

Klop 225G ongezouten boter en 225G basterdsuiker in een grote kom tot een lichte en luchtige crème. Voeg één voor één, al kloppend, de eieren toe aan het cakebeslag. Voeg vervolgens ½ theelepel vanille extract toe en mix tot een glad beslag.

STAP 3: MIX HET CAKEBESLAG

Voeg 220G glutenvrij zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder en ¼ theelepel maïzena toe en mix goed door.

STAP 4: VERDEEL HET BESLAG OVER TWEE APARTE KOMMEN

Voeg aan één kom de cacao pasta toe en mix het geheel wederom goed door.

STAP 5: ZET 16 CUPCAKE VORMPJES IN EEN CUPCAKE BAKVORM

Vul de vormpjes met zowel het vanille als chocolade beslag. Swirl met een sate prikker voor een extra marble effect.

STAP 6: BAK DE CUPCAKES GAAR

Zet de cupcakes in de oven en bak in 22 minuten gaar. Haal ze eruit en laat de cupcakes goed afkoelen. 

STAP 7: DE BOTERCREME 

Klop voor de botercrème 125g boter in een kom en voeg 150g glazuur en 250g suiker toe en roer tot een dikke crème.

STAP 8: DECOREER DE CUPCAKES MET HET GLAZUUR EN MAAK HET GEHEEL AF MET DE KITKAT MELK CHOCOLADE KERST FIGUURTJES

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 2 zakjes KITKAT Melk chocolade kerstfiguren
  • - 225g ongezouten zachte boter
  • - 225g kristalsuiker
  • - 220g glutenvij zelfrijzend bakmeel
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 1/4 theelepel verdikkingsmiddel (bijv. maïzena)
  • - 4 grote eieren
  • - 1/2 theelepel vanille extract
  • - 3 theelepels (gezeefd) cacaopoeder gemixt met 2 theelepels melk (mix dit van tevoren goed zodat het stijf wordt)
  • - 125g ongezouten zachte boter
  • - 250g glazuursuiker
  • - 16 cupcake vormpjes

Bevat:

lactose
Keukenspullen