16
stuks
20
min

Maak jouw paasbrunch helemaal af met deze heerlijke KITKAT Paashaas cupcakes.

Bereidingswijze KITKAT Paashaas wortel cupcakes:

1.) Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht) / 180°C.​

2.) Meng de eieren, suiker en olie in een mengkom. ​

3.) Voeg in een middelgrote mengkom de bloem, baking soda, kaneel en gember toe. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en vouw voorzichtig door elkaar.​

4.) Voeg de sinaasappelschil en geraspte wortels toe. Vouw in het mengsel en verdeel het gelijkmatig over de 16 cupcakevormpjes.​

5.) Bak in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat ze volledig afkoelen.​

6.) Terwijl ze afkoelen, maak je de glazuur van roomkaas. Doe de boter in een kom en mix op een medium snelheid tot de boter zacht is. ​

7.) Voeg de poedersuiker toe en klop gedurende ongeveer 3 minuten.​

8.) Voeg de roomkaas en vanille-extract toe en mix nog een paar minuten tot alles goed gemengd is en het glazuur luchtig is. Mix de groene kleurstof erdoor tot je tevreden bent met de kleur.​

9.) Spuit het groene roomkaasglazuur op elke cupcake zodat het op gras lijkt (je kunt het ook opscheppen)! Maak elke cupcake af met een KITKAT Paashaasje en eventueel een wortel van fondant. 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 3 middelgrote eieren
  • - 175 g lichte bruine suiker
  • - 150 ml plantaardige olie
  • - 195 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • - 1/2 tl baking soda
  • - 1 1/2 tl gemalen kaneel, plus extra om af te werken
  • - 1/2 tl gemalen gember
  • - Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • - 185 g wortels, geraspt
  • - 150 g ongezouten boter, verzacht
  • - 150 g poedersuiker
  • - 300 g roomkaas
  • - 1 tl vanille-extract
  • - Groene voedingskleurstofgel
  • - 16 KitKat Bunny 11g
  • - 16 Mini Fondant Wortels
Keukenspullen