16
stuks
20
min

DE KITKAT KEUKEN IS AL HELEMAAL IN PAASSFEREN MET DIT ZALIGE RECEPT VOOR DE KITKAT PAASHAAS WORTELTAART

Bereidingswijze KITKAT Paashaas worteltaart:

1) Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier en vervarm de oven voor op 180°C.

2) Meng het tarwemeel, bakpoeder, kaneel en vanille naar smaak in een kom.

3) Klop in een andere kom de eieren met bruine suiker 

4) Voeg de gesmolten boter, meelmengsel, geraspte wortelen, appelmoes en gehakte noten toe en meng voorzichtig.

5) Giet het beslag in de taartvorm en bak ongeveer 50 minuten. Controleer de gaarheid met een mes of sate prikker. Indien nodig, verleng de baktijd met 10 minuten.

6) Haal de taart voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een koelrek.

7) Snijd de taart horizontaal doormidden wanneer afgekoeld.

8) Meng de mascarpone en vanille naar smaak met een vork in een aparte kom.

9) Klop vervolgens de room en voeg na een minuut de poedersuiker toe. Voeg dit mengsel voorzichtig toe aan de mascarpone.

10) Leg een taart helft op een bord en verdeel een deel van de room over de taart. Plaats de tweede taart helft op de roomlaag.

11) Bestrijk vervolgens ook de bovenkant en zijkanten van de cake met de resterende room.

12) "plak" het KITKAT-konijntje rond de taart. Koel 2 uur in de ijskast.

13) Maak de taart af met een lint en versier de bovenkant met KITKAT paaseitjes.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 15 KITKAT MELKCHOCOLADE PAASHAZEN
  • - 8 KITKAT PAASEITJES
  • - 180 G VOLKOREN TARWEMEEL
  • - 2 TL BAKPOEDER
  • - 2 TL KANEELPOEDER
  • - FLESJE VANILLE EXTRACT
  • - 3 EIEREN
  • - 120 G BRUINE SUIKER
  • - 100 G GESMOLTEN BOTER
  • - 250 G GERASPTE WORTEL
  • - 150 G APPELMOES
  • - 60 G GROF GEMALEN GEMENGDE NOTEN
  • - 200 G MASCARPONE
  • - 125 ML GEKOELDE SLAGROOM
  • - 40 G POEDERSUIKER
Keukenspullen