11
stuks
20
min

Paaseitjes zoeken was nog nooit zo leuk met het KITKAT zandkoek paasei

Bereidingswijze KITKAT zandkoek paasei:

1) Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bakplaat met bakfolie.

2) Rol het deeg uit en snijd beide in de vorm van een ei.

3) Bak de deegbodems gedurende 20 min en laat daarna goed afkoelen.

4) Verwarm ondertussen 100ML slagroom en vanille-extract naar smaak in een steelpan. Zet de overige slagroom terug in de koelkast.

5) Smelt de witte chocolade in de magnetron gedurende 2 min. 30 tot 350W.

6) Voeg, in 3 stapjes, de verwarmde slagroom toe aan de gesmolten chocolade.

7) Voeg vervolgens, in 2 stapjes, de resterende 150ML koude slagroom toe.

8) Dek af en zet voor 2 uur in de koelkast.

9) Klop het slagroommengsel 5 minuten op gemiddelde snelheid totdat deze "rijst". Doe de slagroom in een spuitzak.

10) Versier het eerste zandkoek-ei met kleine toefjes room.

11) Leg het tweede zandkoek-ei erop en versier opnieuw met kleine toefjes room.

12) Versier het ei emt de KITKAT paashazen en haasjes, aardbei stukjes, frambozen en paaseitjes. Voeg er eventueel nog andere decoratie aan toe.

13) Bewaar het ei koel totdat de koek klaar is om te serveren!

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 2 KITKAT PAASHAZEN
  • - 3 KITKAT PAASHAAS MINI
  • - 6 SMARTIES PAASEITJES
  • - 2 ROLLEN KANT EN KLAAR KRUIMELDEEG
  • - 250 ML SLAGROOM
  • - EEN PAAR DRUPPELS VANILLE-EXTRACT
  • - 180 G WITTE CHOCOLADE
  • - 2 AARDBEIDEN, IN BLOKJES GESNEDEN
  • - 6 FRAMBOZEN
  • - SPUITZAK
Keukenspullen