BROS BUBBELS: HET GEHEIM VAN DE CHEF

 

Heb jij je ook altijd al afgevraagd hoe de belletjes in zo’n heerlijke BROS-reep ontstaan? Zoek dan niet verder, het antwoord vind je hier!

 

  • BROS wordt in een grote chocoladefabriek gemaakt. In deze fabriek wordt in voorverwarmde BROS-vormen gesmolten melkchocolade gegoten. Het is belangrijk dat de BROS-vormen warm zijn, zodat de chocolade niet stolt voordat de belletjes erin zitten.

 

  • Zodra de BROS-vormen gevuld zijn met de nog vloeibare chocolade, wordt er onder hoge druk lucht in geblazen. Door de toevoeging van lucht ontstaat er een soort explosie van bubbels in de chocolade.

 

  • Meteen hierna wordt de chocolade gekoeld. Hierdoor blijft de belletjesstructuur behouden, en kunnen wij genieten van de wereldberoemde BROS.

 

Deze techniek wordt door Nestlé 'Aeration' genoemd, en wordt al sinds 1935 gebruikt. Mét een fijn voordeel voor jou, want door de bubbels is de chocoladereep heerlijk luchtig, en extra lekker!