Geniet gerust, maar wel bewust

Iedereen wil genieten van een tussendoortje

Chocolade is een heerlijk tussendoortje. Wij weten hoe moeilijk het kan zijn om je niet te laten verleiden teveel van deze zoete lekkernij te eten. Het draait erom dat je geniet van je lekkere tussendoortje en dat je dit bewust doet. Dat je weet wat je eet en waarom je iets eet.

Tussendoortjes passen prima in een gebalanceerd eetpatroon. Een gebalanceerd eetpatroon houdt in dat je energie-inname (het aantal calorieën dat je binnenkrijgt) en je energieverbruik (verbranding van calorieën door onder andere beweging) in evenwicht zijn.

Om je energie-inname in de gaten te houden, kun je rekening houden met de portiegrootte van je favoriete tussendoortje. Maar wat is eigenlijk een juiste portiegrootte? En hoe helpen wij jou bij het maken van de juiste keuze?

Portiegrootte

Weet jij wat een verantwoorde portiegrootte is van chocolade? 1 blokje of 3 blokjes? Wij helpen jou daar een handje bij. Op elke verpakking van onze chocoladeproducten staat namelijk de portiegrootte aangegeven. Deze portiegrootte stellen wij vast op basis van richtlijnen van de WHO (World Health Organization) en staat op de achterkant van onze verpakkingen. Dit zorgt ervoor dat je een juiste balans kunt vinden bij het eten van chocolade. Handig toch?

Transparante voedingsinformatie

Naast de voedingswaardetabel met de voedingswaarde per 100 gram, per portie en het % van de Referentie-Inname (RI) op de achterkant van onze verpakkingen, staat op de voorkant de Nutri-Score op een aantal van onze verpakkingen* . Het is een logo dat met kleuren (groen tot en met rood) en letters (A tot en met E) een oordeel geeft over de voedingswaarde van het product per 100 g.

Met behulp van Nutri-Score kun je op een makkelijke manier een bewustere voedingskeuze maken. Je kunt namelijk producten binnen dezelfde categorie eenvoudig met elkaar vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het kiezen van jouw favoriete tussendoortje. Veel chocoladeproducten hebben een D of E als Nutri-Score. Dit betekent niet dat je deze producten moet vermijden, maar dat je er bewust van kunt genieten. Dus dat betekent af en toe en in de juiste portie. Wil je meer weten over Nutri-Score? Klik dan hier.

Samenwerking ‘geniet gerust, maar wel bewust’

Bij Nestlé chocolade willen we dat je lekker geniet van onze chocolade, op een bewuste manier.  Daarom hebben wij ons als Nestlé, aangesloten bij de bewustwordingscampagne ‘geniet gerust, maar wel bewust’. Deze slogan komt terug in reclame-uitingen van verschillende koek-, snoep- en chocoladeproducenten in Nederland. Wil je meer weten over de campagne? Klik dan hier.

*: Nutri-Score staat  op de verpakking wanneer wij de verpakking met andere landen (bijvoorbeeld Frankrijk/België) delen, waar Nutri-Score al toegestaan is. Wij kunnen Nutri-Score doorvoeren op al onze producten wanneer de Nederlandse overheid hier een beslissing over heeft genomen.