Nestlé Cocoa Plan

"Wie is er niet gek op chocolade. Weet jij waar de cacao vandaan komt die jouw chocolade tot héérlijke chocolade maakt? Bij de gedachte loopt het water ons al in de mond. Bij jou ook? Maar, er is iets wat ons grote zorgen baart.

Op veel cacaoplantages in de ‘tropische belt’ werken boeren onder slechte omstandigheden. Ze krijgen geen eerlijke prijs voor de cacao die zij verbouwen. Veelal zijn het kleine boerenfamiliebedrijfjes die niet sterk tegenover de inkopers van cacao staan, daardoor verkopen ze hun gewassen tegen een té lage prijs. Voelen ze zich vaak genoodzaakt hun kinderen aan het werk te zetten voor extra inkomsten. Dat ‘kan zomaar’ omdat er geen controle is.

Nestlé vindt dat dit niet kan. We vertellen je graag over onze band met de boerenfamilies wereldwijd. Families die ervoor zorgen dat jij van de lekkerste chocolade geniet mét een goed gevoel. Hoe zit dat? Laat ons je meenemen naar Nestlé’s cacaowereld.

In 2009 introduceerden we het Nestlé Cocoa Plan. Met dit programma streven we naar het verbeteren van het leven van de boeren, hun families en de gemeenschappen waarin ze leven. Tegelijkertijd helpen we de boeren de kwaliteit van de cacao die zij verbouwen te verhogen.

We werken samen met onafhankelijke partijen, zoals Fair Labor Association, UTZ, Fairtrade en lokale overheidsinstanties en NGO’s. Met de rest van de industrie bundelen we onze krachten via World Cocoa Foundation’s CocoaAction.

Hoe werkt het Nestlé Cocoa Plan precies? De beste manier om je dat uit te leggen is via de 3 pilaren waar het op steunt: beter levenbetere landbouw en betere cacao."

Bekijk deze video:

 

Meer informatie vind u HIER, op de officiële website van het NESTLÉ COCOA PLAN.