Beter leven | Nestlé Cocoa Plan

Kinderen horen op school

Bekijk hoe nieuwe scholen bijdragen aan goed onderwijs voor kinderen in cacaogemeenschappen, waardoor ze een betere toekomst tegemoet gaan.

Welkom in het dorpje Zibouyaokro. Neem een kijkje in de school en bezoek een boerderij om te weten te komen waarom onderwijs en een betere positie van vrouwen onmisbaar zijn voor een duurzame toekomst.

SCHOLEN

Om kinderen een kans op een betere toekomst te geven, is Nestlé in 2011 gestart met een scholenbouwprogramma in de gebieden van de Nestlé Cocoa Plan coöperaties. Alle scholen worden naar de maatstaven van de betreffende overheid gebouwd. Zodra de bouw is afgerond, nemen de plaatselijke autoriteiten het bestuur op zich, waaronder het onderhoud en de personeelsbezetting. Voor de bouw van de scholen hebben we de handen ineengeslagen met non-profit organisaties, de World Cocoa Foundation en het International Cocoa Initiative. Sinds 2016 richten we onze bouwinspanningen voornamelijk op gebieden waar scholen het hardst nodig zijn en de het risico op kinderarbeid het hoogst is.

Water en sanitaire voorzieningen

Tot nu toe hebben 228.861 mensen baat gehad bij onze samenwerking met het Internationale Rode Kruis en het Rode Kruis in Ivoorkust.

We richten ons voornamelijk op water, sanitaire voorzieningen en onderwijs.

De afgelopen vier jaar zijn er in gemeenschappen en op scholen in de landbouwgebieden waar Nestlé cacao inkoopt in totaal 171 waterpompen, 93 toiletgroepen op scholen en 275 voorzieningen voor handenwassen gebouwd of gerenoveerd. Daarnaast zijn er 7.075 gezinslatrines gebouwd en hebben we 143.227 mensen basiskennis van hygiëne en sanitaire voorzieningen bijgebracht, zoals de juiste manier om zelf veilige sanitaire voorzieningen te bouwen en water op te slaan en thuis te zuiveren.

Onderdeel van het initiatief is ook de lokale bevolking leren hoe diarree kan worden voorkomen. Diarree is wereldwijd de op één na voornaamste oorzaak van sterfte bij kinderen jonger dan vijf jaar.

Gelijke behandeling van mannen en vrouwen

Maak kennis met Agathe Vanie, voorzitter van een cacaocoöperatie waar alleen vrouwen werken. Met haar inspirerende campagne en onze steun geeft ze andere vrouwen de kans een eigen bestaan als cacaoboerin op te bouwen.