10
stuks
60
min

BROWNIES RECEPT

Iedereen kent natuurlijk de klassieke brownies, maar heb je wel eens van blondies gehoord? Blondies zijn speciale brownies gemaakt met witte chocolade in plaats van melk- of pure chocolade. Om deze blondies nóg specialer te maken gebruikt dit recept de Blonde chocolade van NESTLÉ L’ATELIER. Blonde chocolade is witte chocolade met karamel en maakt deze blondies onweerstaanbaar!

Stap 1: verwarm de oven en bekleed de ovenschaal

Verwarm de oven voor op 180ᵒC. Dit zorgt ervoor dat de blondies gelijkmatig kunnen bakken. Vet de ovenschaal (of cakevorm) in met een dun laagje boter om te voorkomen dat de blondies blijven plakken. Bekleed de ovenschaal met bakpapier voor gemakkelijk verwijderen.

Stap 2: smelt de L’ATELIER chocolade

Breek de L’ATELIER Blonde chocolade met amandelen en hazelnoten in stukken en verhit, samen met de boter, in een pannetje op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur zodra de chocolade is gesmolten en laat het een beetje afkoelen.

Stap 3: klop de eieren

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop het geheel tot het een beetje begint te schuimen. Dit zorgt voor luchtigheid in de blondies en helpt bij het creëren van een smeuïge textuur.

Stap 4: voeg de gesmolten chocolade toe

Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiermengsel en klop dit goed door elkaar tot een homogene massa. Voeg vervolgens de bloem toe en spatel dit door het beslag.

Stap 5: bereid de brownie in de oven

Verspreid het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en bak minimaal 45 minuten in de oven. De baktijd kan variëren, dus controleer regelmatig met een satéprikker. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, zijn de blondies gaar. Dit zorgt voor een perfecte textuur en smaak.

Stap 6: laat de chocolade opstijven

Haal de blondies uit de oven en laat ze een paar uur afkoelen op een rooster. Dit helpt de blondies om steviger te worden en de smaken te ontwikkelen. Snijd vervolgens de witte chocolade blondies in stukken en serveer ze eventueel met een bolletje ijs of gesmolten chocolade voor een extra verwennerij.

Geniet van deze heerlijke blondies gemaakt met NESTLÉ L’ATELIER Blonde chocolade. Een verrassende twist op de klassieke brownies!

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 1 reep L'ATELIER blonde chocolade met amandelen en hazelnoten (170g)
  • - 100 gram boter (plus een beetje extra om de ovenschaal in te vetten)
  • - 3 eieren
  • - 250 gram suiker
  • - 225 gram bloem

Bevat:

amandelen, andere noten, eieren, glutenbevattende granen, hazelnoten, melk, tarwe

Bevat mogelijk:

pinda
Keukenspullen
  • - Ovenschaal
  • - Sateprikker