Skip to main content

Het verhaal achter het blik van Quality street

Zeventig jaar lang stonden twee nostalgische karakters centraal op de blikken van QUALITY STREET. Altijd al willen weten wie dit zijn en wat het verhaal hierachter is? De oorsprong van de dame en de soldaat die decennialang het beeld vormen voor de chocoladetoffees is best verrassend!

 

De vrouw en de soldaat zijn personages uit de komedie ‘Quality Street’ van J.M. Barrie, waarnaar de snoepjes zijn vernoemd. Het toneelstuk inspireerde de maker Mackintosh zo, dat hij zijn snoepje daar meteen naar vernoemde.    

 

Mackintosh speelde hiermee goed in op de behoeften van zijn consumenten. Hij wist dat mensen in tijden van crisis en oorlog verlangden naar vroeger, naar nostalgie. In die tijd voelde Groot-Brittannië de zware gevolgen van de economische crisis en de Engelsen verlangden naar de vertrouwde, en vooral goede, oude tijd. Mackintosh haakte hierop in met zijn nostalgische karakters. QUALITY STREET mag dan wel bedacht zijn met het verleden en nostalgie in het achterhoofd, Mackintosh was een voorloper op het gebied van marketing. Hij kocht vaak de hele voorpagina van nationale kranten voor een advertentie en dat was in die tijd zeker niet gebruikelijk.