Skip to main content

Het verhaal achter het blik van Quality street

70 jaar lang stonden twee nostalgische karakters centraal op de blikken van Quality Street. Altijd willen weten wie dit zijn en wat het verhaal hierachter is? De oorsprong van de dame en de soldaat die decennia lang het beeld vormen voor de chocoladetoffees is best verrassend!

De dame en soldaat zijn personages uit de Komedie ‘Quality Street’ van J.M. Barrie, waarnaar de snoepjes vernoemd zijn. Het toneelstuk inspireerde de maker Mackintosh zo, dat hij de naam van het product er direct naar vernoemde.   

Mackintosh wist hiermee goed in te spelen op de behoeften van zijn consumenten. Hij wist dat mensen in tijden van crisis en oorlog verlangde naar vroeger, naar nostalgie. In die tijd voelde Groot-Brittannië de zware gevolgen van de economische crisis en de Engelsen verlangden naar de vertrouwde en vooral goede oude tijd. Mackintosh wist hier op in te spelen met zijn nostalgische karakters. Quality Street mag dan wel ontworpen zijn met het verleden en nostalgie in het achterhoofd, Mackintosh was een voorloper op het gebied van marketing. Hij kocht vaak de hele voorpagina van nationale kranten op voor advertenties en dit was in die tijd zeker niet gebruikelijk. 

Dankzij deze inspanningen kunnen we vandaag nog steeds genieten van de magische, nostalgische chocoladetoffees.