VERHAAL ACHTER HET BLIK VAN QUALITY STREET

  1. Nestlé
  2. Quality Street
  3. Quality Street Blog
  4. VERHAAL ACHTER HET BLIK VAN QUALITY STREET

Het verhaal achter het blik van QUALITY STREET

 

Zeventig jaar lang stonden twee nostalgische karakters centraal op de blikken van QUALITY STREET. Altijd al willen weten wie dit zijn en wat het verhaal achter deze karakters is? De oorsprong van de dame en de soldaat, die al decennialang het boegbeeld van de chocoladetoffees zijn, is verrassend!

 

De dame en de soldaat zijn personages uit de nostalgische komedie Quality Street van J.M. Barrie. Het toneelstuk inspireerde chocoladeproducent Mackintosh enorm en daarom vernoemde hij de chocolade er direct naar.

Mackintosh speelde hiermee ook goed in op de behoeften van zijn consumenten. Hij wist namelijk dat mensen ten tijde van crisis en oorlog verlangen naar vroeger. Groot-Brittannië voelde in die tijd de zware gevolgen van de economische crisis en de Engelsen dachten met weemoed terug aan de goede, oude tijd. Mackintosh ‘verzachtte’ de nare crisis met de komediekarakters uit het verleden.

QUALITY STREET mag dan wel ontworpen zijn met nostalgie in het achterhoofd, Mackintosh bleek op meerdere vlakken een voorloper op het gebied van marketing. Hij kocht vaak hele voorpagina’s van nationale kranten op om te adverteren met zijn chocoladesnoep. Dat was in die tijd niet gebruikelijk!

Dankzij al deze slimme inspanningen van de Engelsman kunnen we vandaag de dag nog steeds genieten van de magische, nostalgische chocoladesnoepjes.