Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden en begin met de ingrediënten afwegen.

Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Gebruik een 15 - 16 cm vorm en bekleed deze met bakpapier. Druk het deeg voor de bodem uit met een lepel en zorg dat er geen lucht onder het deeg zit. Om te voorkomen dat de randen van de Cheesecake te snel bakken, de taart beter loslaat, en je zo je bakvorm niet beschadigd, bekleed je ook de randen met bakpapier. Bak de bodem af op 175 graden, 12 minuten. Laat de bodem afkoelen terwijl je verder gaat met de vulling.

Stap 3
Meng de roomkaas met de siroop, citroenrasp en de eieren. Gebruik hiervoor een garde. Mocht je heel graag een luchtige Cheesecake willen? Gebruik dan een handmixer en mix ongeveer 5 minuten.

Stap 4
Voeg nu met een zeef de bloem toe en eventueel naar smaak nog wat meer citroen of sap.

Stap 5
Giet nu het mengsel in de bakvorm en bak de taart af op 110 graden voor 75 minuten.

Stap 6
Als de tijd verstreken is zet je de oven uit, maar laat deze nog 15 minuten gesloten (dit voorkomt scheuren). Haal de Cheesecake uit de oven en laat deze nog een halfuur afkoelen. Haal vervolgens de Cheesecake uit de bakvorm en plaats de Cheesecake minimaal 4 uur in de koeling.

Tip: De kokosbloesemsuikersoort heeft een lage glycemische waarde, waardoor de suikerpiek in je lichaam geleidelijker verloopt. Ook kan je kiezen voor een biologische variant van spelt of rijstbloem, als je gevoelig bent voor tarwe, maar toch zin hebt in deze Cheesecake.

Bijna klaar!

De Cheesecake is afgekoeld, nu het beste van allemaal, de topping!

Stap 7
Verwarm 50 gram kokosmelk in een pannetje. Wanneer deze kookt zet je het vuur uit en voeg je de stukjes witte chocolade toe.

Stap 8
Roer langzaam tot een geheel en schenk dit over de Cheesecake. Met een lepel kun je het mooi verspreiden.

Stap 9
Maak de taart nu af met stukjes witte LION en eventueel wat extra pinda’s of nootjes.

Stap 10
Smakelijk eten! ;)