Heb je zin in ijs? Cool! Deze parfait is zacht en romig mét een CRUNCH!

 

Stap 1

Snijd de CRUNCH in kleine stukjes. Als je een cakevorm gebruikt, bekleed deze dan met plastic, zodat de parfait later niet blijft plakken aan de vorm.

 

Stap 2

Doe vervolgens de witte chocolade in een metalen bak en zet deze in de oven op maximaal 70 °C.

 

Stap 3

Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Zodra dit mengsel gaat borrelen, laat het dan precies 1 minuut doorkoken.

 

Stap 4

Klop ondertussen de eidooiers met de handmixer. Nadat het suikerwater 1 minuut heeft gekookt giet dit dan in één keer bij de eidooiers en blijf goed kloppen!

 

Stap 5

Klop het geheel nu terwijl het afkoelt; er ontstaat dan een crème van eidooier.

 

Stap 6

Laat de massa verder afkoelen en haal de chocolade uit de oven. Roer deze door. Let op dat er geen klontjes meer in de gesmolten chocolade zitten! Spatel de chocolade door de eidooiers en vervolgens de slagroom.

 

Stap 7

Als dit allemaal goed gemengd is, schep dan de CRUNCH stukjes erbij en spatel deze door het mengsel heen. Houd wat CRUNCH apart als decoratie voor tijdens het opdienen. En wat extra voor de kok natuurlijk ;)

 

Stap 8

Schenk het geheel in een blik of vorm. Dek het af met plastic en plaats het minstens 12 uur in de vriezer om te laten bevriezen.

 

Snoep smakelijk!