Het Nestlé Cocoa Plan in Ivoorkust zelf ervaren | Nestlé Cocoa Plan

  1. Nestlé
  2. Blog
  3. Het Nestlé Cocoa Plan in Ivoorkust zelf ervaren | Nestlé Cocoa Plan

Het Nestlé Cocoa Plan zélf ervaren

In juni 2016 is Hugo Stienstra, Corporate Communicatie Manager bij Nestlé Nederland, met twee Nederlandse journalisten naar Ivoorkust gegaan om een aantal projecten uit het Nestlé Cocoa Plan (NCP) te bezoeken.

Hugo: “Het was een bijzondere kans dit te mogen doen en samen met hen het NCP te ervaren. Het NCP is erop gericht om de sociale omstandigheden van cacaoboeren en hun gezinnen te verbeteren, hun plantage meer winstgevend te maken én te zorgen voor een goede duurzame kwaliteit cacao in de toekomst.

Zo zijn we naar Gagnoa geweest waar Nestlé toiletten en een waterpomp heeft geplaatst en waar bewoners het belang van je handen wassen geleerd is. Buikgriep kan in Ivoorkust grote gezondheidsrisico’s opleveren en is nu al meer dan een jaar niet meer voorgekomen in het dorp.

In het dorpje Lakota hebben we met ouders gesproken over de betekenis van een lagere school die daar samen met Nestlé is gerealiseerd, waardoor hun kinderen niet meer op het land werken maar naar school gaan.

Ook hebben in Ouikao we een les bijgewoond, waarbij cacaoboeren leren hoe ze meer kunnen halen uit hun plantage.

Tot slot hebben we een coöperatie bezocht die de belangen van cacaoboeren behartigt en bezochten we een R&D-centrum van Nestlé waar gewerkt wordt aan cacaoplantjes van hoge kwaliteit.

Het was een waardevolle week voor alle deelnemers in dit prachtige maar arme land met enorm vriendelijke inwoners. Het gaf me ook een gevoel van trots dat ik bij een bedrijf werk dat echt bijdraagt aan een verbetering in de cacaosector. Die verbetering van de omstandigheden werd ook meerdere malen door de boeren en hun families zelf genoemd.”

Trouw en Foodlog hebben naar aanleiding van hun ervaring een artikel gepubliceerd.

Lees hier het volledige artikel: Trouw - Hoe help je een cacaoboer

Lees hier het volledige artikel: Foodlog - Nestlé geeft om te nemen