NESTLÉ Chocolade kiest Nutri-score

Wat is Nutri-Score en hoe wordt deze bepaald?

Nutri-Score is het gewenste voedselkeuzelogo voor veel landen in Europa en onlangs heeft de Nederlandse overheid ook haar voorkeur voor dit logo uitgesproken. Dit logo zal jou, als consument, helpen om betere voedingskeuzes te maken. Nutri-Score is door onafhankelijke wetenschappers ontwikkeld in Frankrijk. Het logo geeft door middel van kleuren (groen tot en met rood) en letters (A tot en met E) een oordeel over de voedingswaarde van een product. Positieve kenmerken van een product zijn de hoeveelheid vezels, eiwitten, groenten, fruit, peulvruchten en noten. Calorieën, suikers, verzadigde vetten en zout worden als negatieve kenmerken beschouwd.

Producenten zijn niet verplicht om de Nutri-Score op de verpakking van hun product te zetten. Nestlé kondigde onlangs aan Nutri-Score in te gaan voeren. Dit doen wij omdat we het belangrijk vinden om transparant te zijn in de voedingsinformatie van onze producten, dat kan helpen in het maken van bewustere voedingskeuzes. Binnen Europa zullen meer dan zevenduizend Nestlé producten van de Nutri-Score worden voorzien. Studies hebben aangetoond dat de Nutri-Score consumenten daadwerkelijk hulp biedt bij het doen van bewustere aankopen. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe dit nieuwe voedselkeuzelogo zal worden weergegeven, inclusief uitleg.

NESTLÉ Chocolade kiest Nutri-score | Nestlé Chocolade

Bron: rijksoverheid.nl

Waarom kiest Nestlé Chocolade voor de Nutri-Score?

Chocolade is een heerlijk tussendoortje. We weten hoe moeilijk het kan zijn je niet te laten verleiden te veel van deze zoete lekkernij te nemen. Daarom vinden wij het belangrijk om je richtlijnen te geven met betrekking tot een verantwoorde keuze.

Naast de voedingswaardetabel met de voedingswaarde per 100 gram, per portie en het % van de Referentie-Inname (RI) op de achterkant van onze verpakkingen, gaan we de Nutri-Score toevoegen op de voorkant , om op deze manier transparanter te zijn over onze producten.

Door de Nutri-Score kun je als consument gemakkelijk bewuster met je voeding om gaan. Daarnaast wordt het ook makkelijker om producten binnen dezelfde categorie te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij de keuze voor een lekker tussendoortje. Bovendien blijft het ons stimuleren om onze producten te verbeteren.

Welke Nestlé chocoladeproducten krijgen een Nutri-Score?

Begin 2021 kun je de volgende producten in het schap zien liggen met Nutri-Score;

De Chocolade repen met noten en gedroogd fruit van NESTLÉ L'ATELIER. 

Lion Coconut

Dit zal dan in 2021/2022 verder uitgebreid worden met andere merken.