Ondernemerschap- en leiderschapstraining voor vrouwen | Nestlé Cocoa Plan

  1. Nestlé
  2. Blog
  3. Ondernemerschap- en leiderschapstraining voor vrouwen | Nestlé Cocoa Plan

Training ondernemerschap en leiderschap voor vrouwen

NESTLÉ en de World Cocoa Foundation (WCF) hebben een 5-daagse training georganiseerd voor 19 vrouwelijke leiders van de Nestlé Cocoa Plan-coöperaties in cacaogebieden. De training richtte zich op ondernemerschap en leiderschap en is onderdeel van onze inzet om gelijke kansen voor vrouwen te stimuleren.

Tijdens de training hebben de vrouwen het volgende geleerd:

  • Wat een bedrijfsplan is en waarom het zo belangrijk is;

  • Hoe je een bedrijfsplan maakt en hoe je de uitvoering aanpakt;

  • Hoe je een eigen bedrijf start en/of je bestaande bedrijf sterker maakt.

Met deze training moedigt NESTLÉ vrouwen aan om een eigen bedrijf in het verbouwen van landbouwgewassen op te zetten. Op deze manier kunnen zij hun gezinnen en de voedselzekerheid in hun gemeenschappen ondersteunen. Bovendien zijn de deelnemers ook getraind om zelf weer andere vrouwengroepen te begeleiden die werken in landbouwprojecten. NESTLÉ wil op deze manier vrouwen helpen betrokken te zijn bij de coöperaties, hun leiderschapsvaardigheden ontwikkelen en uiteindelijk gelijkheid tussen mannen en vrouwen bevorderen

Aan het eind van de sessie zei, GIBOKO Nadroh Chantal van de COOPRADI COOPCA: “Ik heb tijdens de training ondernemerschap geleerd, hoe ik een project moet starten, hoe ik mijn activiteiten kan bepalen en hoe ik deze activiteiten kan starten. Ik moet een echte leider zijn in het oplossen van conflicten. Ik zal deze training overdragen aan andere vrouwen.”

We zagen een actieve deelname van de vrouwen en hebben alle vertrouwen in een positieve verandering in de gemeenschappen binnen het Nestlé Cacao Plan.