Partners van het Nestlé Cocoa Plan

  1. Nestlé
  2. Blog
  3. Partners van het Nestlé Cocoa Plan

Waar mogelijk werken we samen met boerenvereniging, zoals coöperaties. We zijn ervan overtuigd dat de boeren dankzij de grotere schaal hun cacao tegen betere voorwaarden op de markt kunnen brengen. Ze bundelen hiermee hun krachten en dat verbetert hun onderhandelingspositie.

Tot onze partners behoren, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, non-gouvernementele organisaties (ngo’s), overheidsinstanties en bedrijven. Bovendien werken we met andere partners aan water, sanitaire voorzieningen, de bestrijding van kinderarbeid, het opleiden van boeren, de kweek van bomen en certificeringen. Certificering vormt een goede, eerlijke beloning voor boeren en organisaties die op duurzame wijze cacao verbouwen. Daarnaast kan de consument chocolade kopen met de zekerheid dat de cacao onder de juiste omstandigheden is geproduceerd. Er wordt gewerkt aan verschillende certificeringssystemen ter erkenning van cacaoboeren die hoge kwaliteitsnormen aanhouden. De boeren krijgen niet alleen een officiële certificering, maar ook betere prijzen voor hun waar. UTZ en Fairtrade zijn twee voorbeelden van dit soort certificeringen. 

Met de rest van de industrie werken we via de World Cocoa Foundation samen aan verbeteringen en duurzaamheid in de cacaoketen. Dit doen wij met name via de strategie die bekendstaat als CocoaAction.

Voor meer informatie, kijk op:

https://utz.org/
https://cocoainitiative.org/
https://www.worldcocoafoundation.org/
https://www.fairlabor.org/
https://www.fairtrade.org.uk/