9
stuks
390
min

Wie houdt er nou niet van een smeuïge chocoladetaart? Als traktatie, bij een gezellig feest of misschien wel gewoon voor jezelf. Bij Nestlé vind je de lekkerste chocoladetaart recepten.

Makkelijke én lekkere chocoladetaart recepten

Een chocoladetaart wil je het liefst zo snel mogelijk klaar hebben, zodat je er direct van kan genieten. Daarom hebben wij makkelijke en lekkere recepten voor chocoladetaarten.

Witte chocoladetaart recept

Witte chocolade is ongekend populair. Hoogstwaarschijnlijk maak je dan ook iedereen blij met deze overheerlijke witte chocoladetaart. Het is niet zomaar een taart, nee het is een echte witte chocolade cheesecake. Dus ren naar de supermarkt, pak je bakspullen en ga direct aan de slag.

Wat moet je doen?

Zet de oven aan op 140 graden. We beginnen met het maken van de bodem. Zorg dat de koekjes helemaal fijn gemaald zijn. Dit kun je met een keukenmachine doen, maar je kunt ze ook fijn pletten met iets zwaars, bijvoorbeeld een pan of deegroller. Smelt de boter in een steelpannetje tot het een vloeibare substantie is. Meng de koekjes en twee eetlepels suiker goed door de gesmolten boter en verdeel het daarna over de bodem van de springvorm. Druk het stevig aan en zet de springvorm in de koelkast.

Smelt de witte chocolade au bain-marie in een kommetje. Meng de roomkaas en 125 gram suiker in een kom met een mixer tot een gladde massa. Blijf doormixen en doe de crème fraîche en eieren erbij. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de cheesecake vulling in de vorm. Doe de springvorm in de oven en bak het in 65 minuten gaar. Doe de oven uit en laat de cheesecake nog een uur in de afkoelende oven staan. Vervolgens moet de cheesecake nog 6 uur lang opstijven in de koelkast. Genieten maar!

Vulling chocoladetaart

Wil je de chocolataart nog lekkerder maken?  De witte chocolade cheesecake gaat heel erg goed samen met een heleboel ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een extra topping van hazelnoot en karamel. Of gebruik voor de witte chocolade cheesecake een vulling van frambozen, welke je verwerkt in verschillende lagen van je cheesecake.

Nestlé chocoladetaart recepten

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 600 gram roomkaas
  • - 135 gram suiker
  • - 125 gram crème fraîche
  • - 300 gram witte chocolade (bijv. Crunch witte chocoladereep)
  • - 3 eieren
  • - 1 eetlepel maizena
  • - 150 gram Bastogne koekjes
  • - 50 gram boter

Bevat:

eieren, glutenbevattende granen, melk, soja, tarwe
Keukenspullen
  • - Springvorm (20 – 24 cm)
  • - Mengkommen
  • - Garde
  • - Handmixer
  • - Steelpan
  • - Bakpapier