Skip to main content

Een einde maken aan kinderarbeid in de cacao-industrie

Op 24 mei organiseerden we ons eerste Nestlé Cocoa Plan Forum, waar we samen met alle stakeholders hebben gekeken naar onze waardeketen, de weg die achter ons ligt en wat een volgende stap kan zijn. We nemen je graag mee in een van de belangrijke onderwerpen die we aan de ronde tafel hebben besproken: kinderarbeid in de cacao-industrie.

 

Zoals je je kan voorstellen gebruiken we bij Nestlé cacao voor veel van onze internationale chocolademerken. Het aanpakken van kinderarbeid in de cacao-industrie is nauw verbonden met onze waarden als bedrijf en onze bedrijfsresultaten. Daarmee is het een heel belangrijk onderwerp voor ons werkzaam bij Nestlé chocolade.

 

Om dit probleem aan te pakken, hanteren we sinds 2012 een baanbrekend systeem om duizenden kinderen die in de cacao-industrie werken op te sporen en te helpen. Het ‘Child Labor Monitioring and Remediation System’. Onze resultaten tonen aan dat deze aanpak kinderarbeid met 50% kan verminderen. Veel van de kinderen die we hebben bereikt, gaan nu hele dagen naar school.

 

Onze vooruitgang is opgetekend in een rapport dat vandaag door het International Cocoa Initiative en Nestlé wordt gepubliceerd. Het geeft een eerste beeld van de successen die tot vandaag de dag zijn behaald en de uitdagingen die er nog zijn ​​om kinderarbeid in de cacao-industrie volledig uit te bannen.

 

Toen we aan deze reis begonnen, hadden we geen idee wat ons te wachten stond.

 

In 2011 hebben we de Fair Labor Association (FLA) de opdracht gegeven om de kwesties te onderzoeken en de resultaten openbaar te maken.

 

De FLA raadde ons aan om een ​​omvangrijk en effectief systeem in werking te stellen waarmee kinderen die het risico lopen om aan het werk te worden gezet kunnen worden geïdentificeerd. Daarnaast moesten we bedenken hoe we deze kinderen konden helpen. We hebben naar het FLA geluisterd en zijn met de adviezen aan de slag gegaan. 

 

Wat begon met twee cacaocoöperaties is uitgegroeid tot een totaal van 45.000 boeren en meer dan 75 coöperaties in Ivoorkust. Momenteel breiden we onze activiteiten uit naar Ghana.

 

We hebben inmiddels zes jaar ervaring. In ons rapport worden de bevindingen geanalyseerd en zijn interviews te lezen met degenen die in het systeem werken en ervan profiteren.

 

Door een open en realistische rapportagebenadering aan te nemen, hopen we dat onze inzichten andere organisaties helpen om effectief op het probleem te reageren.

 

Bezoek onze speciale website en bekijk de video om meer te weten te komen. Op de website kun je ook luisteren naar de verhalen van betrokkenen en ons laten weten wat je van ons initiatief vindt.

 

Wij geloven dat elk kind de kans moet krijgen om zijn eigen toekomst vorm te geven. We zijn er nog niet, maar we zijn op weg!

 

En natuurlijk horen we graag wat je ervan vindt.