ONTDEK NESTLÉ L’ATELIER INCOA chocolade

  1. Nestlé
  2. Nestlé L'ATELIER
  3. L'Atelier Blog
  4. ONTDEK NESTLÉ L’ATELIER INCOA chocolade

Dit jaar hebben wij een nieuw soort chocolade geïntroduceerd, volledig gemaakt van de cacaovrucht; NESTLÉ L'ATELIER INCOA pure chocolade. Naast de cacaoboon gebruiken wij ook de cacaopulp (vruchtvlees) van de cacaovrucht om onze chocolade op een natuurlijke wijze te zoeten. Anders dan andere chocolade voegen wij geen suikers meer toe.

 

Helpt verspilling te verminderen

Waarom zouden we geraffineerde suikers toevoegen als we de natuurlijke zoetheid van de cacaopulp kunnen gebruiken om de chocolade te zoeten? INCOATM helpt verspilling te verminderen door naast de cacaoboon ook het pulp van de cacaovrucht te gebruiken. 

Helpt het inkomen van boeren te verhogen 

Een cacaovrucht bestaat voor 70% uit schil, 20% uit cacaobonen en voor 10% uit pulp (vruchtvlees). Door de pulp te verhandelen, kunnen boeren hun inkomsten tot 25% verhogen. 

Unieke pure chocolade  

De combinatie van de intense smaak van de cacaobonen met de natuurlijke zoete smaak van de cacaopulp, geeft een heerlijk gebalanceerde pure chocolade met een subtiele fruitige toon: cacaobonen, cacaopulp en verder niks. 

Deze stap in het proces is mede mogelijk dankzij de inspanningen van het Nestlé Cocoa Plan dat al meer dan een decenium samen werkt met boerengemeenschappen om van cacaoteelt een gerespecteerd beroel te maken. Meer informatie over het Nestlé Cocoa plan vind je op www.nestlecocoaplan.com/nl