12
stuks
30
min

Zin in een ijsje? Zin in iets heel erg lekkers? Met de smaak van NUTS is deze parfait wel heel speciaal. En lekker makkelijk te maken! Lees het recept door, ga aan de slag en maak je eigen chocolade parfait met nougat.


Stap 1
Leg de NUTS een kwartiertje in de vriezer. Als de NUTS goed koud is, kun je deze makkelijk in kleine stukjes snijden.

Stap 2
Als je een cakevorm gebruikt, bekleed deze dan met plastic. Zo blijft de parfait straks niet plakken aan de cakevorm. 

Stap 3
Verwarm de oven op maximaal 70 °C en doe de witte chocolade in een metalen bak in de voorverwarmde oven. 

Stap 4
Doe de suiker met het water in een pan en breng aan de kook. Als het mengsel aan de kook is, laat het dan precies 1 minuut doorkoken. Klop ondertussen de eidooiers met de mixer.

Stap 5
Nadat het suikerwater 1 minuut heeft gekookt, giet je dit in één keer bij de eidooiers en blijf daarbij goed kloppen! Klop het geheel nu koud; er ontstaat een mooie crème van eidooier. 

Stap 6
Zodra de massa koud is, haal je de chocolade uit de oven en roer je dit erdoor. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in de gesmolten chocolade zitten. Spatel de chocolade door de eidooiers en meng het geheel vervolgens met de slagroom.

Stap 7
Als dit goed is gemengd, schep je de NUTS-stukjes erbij en spatel je deze als laatste door het mengsel heen. Houd wat NUTS apart om tijdens het opdienen als decoratie te gebruiken. Schenk het geheel in een blik, schaal of bakvorm.

Stap 8
Dek het af met plastic en plaats dit minstens 12 uur in de diepvriezer om te bevriezen.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 4 eidooiers
  • - 125 gram suiker
  • - 250 ml slagroom
  • - 125 gram witte chocolade
  • - 100 ml water
  • - 3 NUTS singles à 30g (koud en in stukjes gesneden)
Keukenspullen
  • - Snijplank
  • - Mes
  • - Mengschalen
  • - Elektrische mixer
  • - Spatel
  • - Pan
  • - 2 vormen voor ijs (bijvoorbeeld 2 kleine cakeblikjes, muffinvormpjes van siliconen of iets dergelijks)
  • - Plastic bekleding voor als je een cakevorm gebruikt
  • - Metalen bak om chocolade te smelten