24
stuks
30
min

Muffins, koekjes en ROLO? Sandra Watersloot Koopmans van Leukerecepten.nl combineerde ze alle drie in dit lekkere recept. Zo krijg je een lekker knapperig koekje en aan de binnenzijde de zachte karamel met romige chocolade van ROLO.


Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden.

Stap 2
Zeef het bloem met het bakpoeder en een snufje zout in een kom en zet dit apart.

Stap 3
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Pas op dat de boter niet bruin wordt.

Stap 4
Meng in een andere kom de twee soorten suiker door elkaar. Giet de gesmolten boter erbij en meng met een garde of mixer door elkaar. Laat het suikermengsel iets afkoelen. Voeg daarna het ei toe en klop deze er ook doorheen. Giet dit ‘natte’ mengsel bij de bloem en schep het met een houten spatel een paar keer goed door elkaar. Schep tot slot ook de chocoladestukjes erdoor.

Stap 5
Vet de mini-muffinvormpjes goed in. Vul de vormpjes tot net onder de rand met het koekjesdeeg.

Stap 6
Bak de chocolade muffin koekjes ongeveer 18 minuten in het midden van de oven.

Stap 7
Haal ze daarna uit de oven en druk direct een ROLO in het midden. De koekjes zijn dan nog zacht en worden hard naarmate ze afkoelen.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 1 ei
  • - 250 gram bloem
  • - 100 gram suiker
  • - 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • - Snufje zout
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 180 gram roomboter, gesmolten
  • - 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • - 24 ROLO’S
Keukenspullen
  • - Mini muffinvorm
  • - Zeef
  • - Mengkommen
  • - Steelpannetje