12
stuks
20
min

Iedereen is gek op cheesecake. Er zijn dan ook veel verschillende cheesecake recepten. Mara van Damespraatjes.nl deed het net even anders en gaf haar eigen twist aan dit cheesecake recept. Ze combineerde haar twee favorieten en kwam met het recept voor Karamel cheesecake met ROLO. In 5 simpele stappen maak je deze overheerlijke cheesecake zelf.

 

Stap 1: verwarm de oven 

Verwarm de oven voor op 120°C.

Stap 2: bereid de bodem van de cheesecake 

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de boter met de koekkruimels en verdeel dit over de bodem van een taartvorm. Stevig aandrukken voor een vaste taartbodem.

Stap 3: bereid de vulling van de cheesecake

Voeg de monchou, crème fraîche, eieren, bloem, suiker en een snufje zout samen in een mengkom en mix alles tot een gladde massa. Verdeel het mengsel over de koekbodem.

Stap 4: bak de cheesecake 

Bak de ROLO cheesecake in 90 minuten gaar. Laat even afkoelen en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.

Stap 5: versier de cheesecake met ROLO's

Versier tot slot de ROLO cheesecake met de chocoladesaus, karamelsaus en natuurlijk de ROLO’s!

Tip: opzoek naar een recept voor een no-bake cheesecake? 

Ontdek dit heerlijke en makkelijke no bake cheesecake recept met witte chocolade en Bros een aanrader. Super simpel en er komt geen oven aan te pas. Of zin in een taart recept met frambozen, dan is deze dit cheesecake recept met framboos en KITKAT echt iets voor jou. 

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 200 gram Bastogne koeken
  • - 50 gram boter
  • - 600 gram Monchou
  • - 125 gram Crème fraîche
  • - 3 eieren
  • - 2 eetlepels bloem
  • - 175 gram suiker
  • - Snufje zout
  • - Karamel- en chocoladesaus
  • - 5 rolletjes ROLO
Keukenspullen
  • - Taartvorm
  • - Mengkom
  • - Steelpannetje
  • - Schaaltje