

Chocoladetaart maken - heerlijk recept van ROLO en NUTS
De dames van Chickslovefood bakten deze goddelijke ROLO-NUTS-chocoladetaart! En niet geheel onbelangrijk: deze taart is heel eenvoudig om te maken.
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Stap 2:
Maak een chocoladetaartbeslag door 400 gram boter, 400 gram suiker, het meel, de eieren en de cacao te met de mixer mengen tot een glad beslag.
Stap 3:
Giet het beslag in een ronde taartvorm en bak de taart in 1 uur in de oven af. De taart is klaar wanneer je er een satéprikker in kunt prikken die er schoon uit komt.
Stap 4:
Laat de taart goed afkoelen. Ondertussen maak je de slagroomvulling voor de taart door de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf te kloppen.
Stap 5:
Hak 4 NUTS-repen in stukjes en roer de stukjes samen met 10 ROLO’s door de slagroom.
Stap 6:
Snijd de chocoladetaart nu voorzichtig met een groot mes horizontaal doormidden, in 2 platte lagen dus.
Stap 7:
Besmeer één taartlaag met een dikke laag van het slagroommengsel. Halveer dan 10 NUTS-repen en duw de repen stevig rondom de buitenrand in de slagroomlaag. Hier leg je de andere taartlaag dan weer bovenop.
Stap 8:
Nu de topping nog! Maak de ‘frosting’ door de poedersuiker, de roomkaas en de overgebleven roomboter te mengen in een kom tot een glad mengsel.
Stap 9:
Hak de hazelnoten en de overgebleven 10 ROLO’s en 6 NUTS-repen in kleine stukjes. Besmeer de taart royaal met de topping en bestrooi daarna met de stukjes ROLO, NUTS en hazelnoten.
Eet smakelijk!