Hazelnoot chocolade

  1. Nestlé
  2. Blog
  3. Hazelnoot chocolade

Hazelnoot chocolade

Al jarenlang ongekend populair: hazelnoot chocolade of beter gezegd chocolade met hazelnoot. Hou je van noten én van chocolade, dan is dit waarschijnlijk één van jouw favorieten. Wat zorgt er nou eigenlijk voor dat dit zo’n goede combinatie is? Het antwoord op deze vraag en een heerlijk recept vind je op deze pagina.

 

Wat is hazelnoot chocolade?

Hazelnoot chocolade is melkchocolade of pure chocolade gemengd met stukjes hazelnoot. Hazelnoten hebben een rijke nootachtige smaak die ideaal samengaat met chocolade. Daarnaast zorgen de stukjes hazelnoot ook voor een fijne crunchy bite die velen erg kunnen waarderen.

 

Welke ingrediënten zitten er in hazelnoot chocolade?

De naam zegt het eigenlijk al: hazelnoot en chocolade. De hazelnoot is de vrucht van de hazelaar struik. Het enige wat je voor gebruik moet doen, is de dop verwijderen. Ook kan het lekker zijn om de noten te branden, zo komen de smaken goed naar boven. Chocolade wordt verkregen uit cacaoproducten en suikers. Bij melkchocolade worden hier melk of melkproducten aan toegevoegd. Al deze ingrediënten samen zorgen voor heerlijke hazelnoot chocolade.

 

Pure chocolade met hazelnoten

De meeste hazelnoot chocoladerepen worden met melkchocolade gemaakt. Althans, dat is de klassieke combinatie. Hazelnoten met pure chocolade is echter ook heel lekker en zeker het proberen waard. Door gebruik te maken van pure chocolade is de hazelnoot chocolade net wat bitterder.
 

Ontdek hazelnoot chocolade producten van NUTS, KITKAT en L’ATELIER

Bij Nestlé Chocolade vind je een heleboel hazelnoot chocolade in het assortiment. Zo zijn er verschillende L’ATELIER en KITKAT repen waarbij hazelnoot en chocolade wordt gecombineerd.
 

NUTS reep met melkchocolade, nougat, karamel en hazelnoten

Maar we beginnen met een all time favourite: de NUTS reep. Een heerlijke stevige chocoladereep met een rijke combinatie van zachte nougat, een laagje karamel én knapperige hazelnoten omhuld in een jasje van melkchocolade.

 

KITKAT POPS met Melkchocolade, Hazelnoot & Cacaonibs

De KITKAT POPS Hazelnoot en Cacaonibs zijn chocolaatjes waarbij een krokante wafel omhuld is met melkchocolade met gekarameliseerde cacaonibs en stukjes hazelnoot.
Have a break, Have a KITKAT.  

 

NESTLÉ L'ATELIER Melkchocolade Rozijnen en Hazelnoten

In korte tijd erg populier geworden, onze L’ATELIER chocoladerepen. We beginnen met de L'ATELIER Melkchocolade Rozijnen en Hazelnoten. Een reep met melkchocolade, gevuld met zichtbare rozijnen en hazelnoten.

 

NESTLÉ L'ATELIER Melkchocolade Karamel met Amandelen en Hazelnoten 

Melkchocolade en karamel zijn natuurlijk een gouden combinatie. Hou jij van karamel? Kies dan deze melkchocoladereep met karamel en zichtbare amandelen en hazelnoten.

 

NESTLÉ L'ATELIER Pure chocolade Muesli, Hazelnoten en Amandelen

Hou je wel van een bittertje? Ga dan voor deze heerlijke pure chocoladereep met muesli, hazelnoten & amandelen, royaal en zichtbaar zijn uitgestrooid over de reep.

 

Recepten met hazelnoot chocolade

We hebben natuurlijk beloofd een heerlijk recept met je te delen. Daar komt ie: de brownie met blonde chocolade, ofwel de blondie. Als dat niet hemels klinkt? We gebruiken hiervoor de Nestlé L’Atelier Blonde Chocolade Hazelnoten en Amandelen. Blonde chocolade is witte chocolade met karamel. Hierdoor worden is de blondie net iets zoeter en romiger van smaak. Eet smakelijk!