Hoeveel kilogram chocolade eten wij?

Hoeveel kilogram chocolade eten wij?

Chocolade... we zijn er dol op! Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Chocolade is een van de meest geliefde producten op aarde. Waar ter wereld eten we eigenlijk de meeste chocolade?

De top 3

Chocolade wordt over de hele wereld gegeten, maar de grootste chocolade-eters komen uit Europa (zelfs bijna de helft van de totale wereldomzet). In Nederland staan we op de 13e plek. We eten gemiddeld 4,5 kg chocolade per persoon per jaar. Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.

Chocoladetradities

Chocolade bestaat in heel veel verschillende soorten en maten. Denk maar aan chocoladerepen, chocoladetaart, chocolademousse, enzovoort. De redenen voor het eten van chocolade en de vorm waarin we van chocolade genieten, verschillen door het jaar heen. In Nederland kennen we veel tradities, zoals Sinterklaas, Kerst, Valentijnsdag, Pasen, Moederdag en Sint Maarten, waarbij we veel chocolade kopen en cadeau geven. We eten bijvoorbeeld chocoladeletters tijdens Sinterklaas en we smullen van chocolade-eitjes tijdens Pasen. Wist je trouwens dat de Nederlanders gemiddeld 47 chocoladepaaseieren per persoon voor en tijdens Pasen eten?

Ook andere landen hebben veel van dit soort chocoladetradities. In Amerika wordt tijdens Kerst het grootste deel van de jaarlijks geconsumeerde chocolade verkocht. In Japan (waar het woord KITKAT “geluk” betekent) vindt juist rond Valentijnsdag meer dan de helft van de Japanse chocoladeverkoop plaats.

Duurzame chocolade

Het aantal kilogram chocolade dat jaarlijks wordt gegeten neemt wereldwijd toe. Gelukkig bestaat tegelijkertijd ook een stijgende trend in de vraag naar en het aanbod van duurzame chocolade. Wil je meer weten over NESTLÉ en haar 100% duurzaam ingekochte cacao? Klik dan hier voor het Nestlé Cocoa Plan en lees hoe NESTLÉ zich inzet voor duurzaamheid in de cacaoketen.