Chocolade amandelen: alles wat je moet weten

  1. Nestlé
  2. Nestlé L'ATELIER
  3. L'Atelier Blog
  4. Chocolade amandelen: alles wat je moet weten

Chocolade amandelen

Niets zo lekker als noten verwerkt in chocolade. Denk bijvoorbeeld aan chocolade pinda’s. Maar ook amandelen zijn in combinatie met chocolade al jaren een succesnummer. Maar wat zijn chocolade amandelen eigenlijk en hoe maak je ze zelf? Wij gaan het je vertellen en daarnaast kom je meer te weten over onze overheerlijke L’ATELIER chocoladerepen met amandelen.

Wat zijn chocolade amandelen?

Laten we eerst beginnen met uit te leggen wat voor een soort noot de amandel is. Amandelen zijn afkomstig van de amandelboom. Officieel kan je amandelen niet scharen onder noten omdat het eigenlijk de zaden zijn van de amandelboom.

De amandel heeft van zichzelf een milde smaak en wordt voor zoete lekkernijen als amandelspijs en marsepein gebruikt. Maar ook in combinatie met bijvoorbeeld chocolade zijn hele amandelen zeer smaakvol. Amandelen omhult met witte, pure of melkchocolade, oftewel chocolade amandelen, zijn daarom erg populair.

Hoe maak je chocolade amandelen?

Chocolade amandelen kun je kopen bij de notenbar of supermarkt, maar het is net zo makkelijk en leuk om ze zelf te maken. Op deze manier kun je de chocoladesoort en de hoeveelheid chocolade naar eigen smaak kiezen.

Begin met het smelten van de chocolade au bain-marie. Dit betekent dat je een kom met chocolade boven een pan met heet water plaatst. Hierdoor smelt de chocolade gelijkmatig en voorkom je dat deze aanbrandt. Roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is en een gladde textuur heeft.

Voeg vervolgens de amandelen toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door totdat alle amandelen volledig bedekt zijn met een laagje chocolade. Zorg ervoor dat je alle amandelen goed omhult, zodat elke hap een heerlijke combinatie van knapperige amandel en romige chocolade biedt.

Leg de met chocolade bedekte amandelen vervolgens verspreid op een met bakpapier beklede plaat. Hierdoor kunnen ze gelijkmatig afkoelen en uitharden. Plaats de plaat met amandelen in de koelkast en laat de chocolade volledig hard worden. Dit duurt meestal ongeveer 1-2 uur.

Als extra tip kun je ook grove zeezoutkorrels toevoegen aan de gesmolten chocolade voordat je de amandelen toevoegt. Dit geeft een heerlijke zoute smaak die perfect samengaat met de zoete chocolade en de nootachtige smaak van de amandelen.

Zodra de chocolade volledig hard is geworden, zijn je zelfgemaakte chocolade amandelen klaar om van te genieten. Bewaar ze in een luchtdichte container op een koele plaats om ze vers te houden. Serveer ze als een heerlijke snack of voeg ze toe aan desserts en gebak voor een extra crunch en smaak. Geniet van deze zelfgemaakte lekkernij!

Ontdek de chocolade amandelen producten van L’ATELIER

Bij Nestlé Chocolade weten we als geen ander hoe lekker de combinatie van chocolade en amandelen is. Zo combineerden wij blonde chocolade, een witte chocoladesoort met karamel, met hazelnoten en amandelen: de L’ATELIER blonde chocolade hazelnoten en amandelen.

Daarnaast vind je de amandelen ook terug in de pure variant: L'ATELIER pure chocolade bosbessen, hazelnoten en amandelen, waar we ook bosbessen in hebben verwerkt. 

Ben je meer een liefhebber van melkchocolade? Ook daarmee hebben we twee heerlijke chocoladerepen met amandelen gemaakt: L’ATELIER melkchocolade cranberries, hazelnoten en amandelen of L’ATELIER melkchocolade cranberries, hazelnoten en amandelen.