Chocolade amandelen: alles wat je moet weten

  1. Nestlé
  2. Nestlé L'ATELIER
  3. L'Atelier Blog
  4. Chocolade amandelen: alles wat je moet weten

Chocolade amandelen

Niets zo lekker als noten verwerkt in chocolade. Denk bijvoorbeeld aan chocolade pinda’s. Maar ook amandelen zijn in combinatie met chocolade al jaren een succesnummer. Maar wat zijn chocolade amandelen eigenlijk en hoe maak je ze zelf? Wij gaan het je vertellen en daarnaast kom je meer te weten over onze overheerlijke L’ATELIER chocoladerepen met amandelen.

Wat zijn chocolade amandelen?

Laten we eerst beginnen met uit te leggen wat voor een soort noot de amandel is. Amandelen zijn afkomstig van de amandelboom. Officieel kan je amandelen niet scharen onder noten omdat het eigenlijk de zaden zijn van de amandelboom.

De amandel heeft van zichzelf een milde smaak en wordt voor zoete lekkernijen als amandelspijs en marsepein gebruikt. Maar ook in combinatie met bijvoorbeeld chocolade zijn hele amandelen zeer smaakvol. Amandelen omhult met witte, pure of melkchocolade, oftewel chocolade amandelen, zijn daarom erg populair.

Hoe maak je chocolade amandelen?

Chocolade amandelen kun je kopen bij de notenbar of supermarkt, maar het is net zo makkelijk om ze zelf te maken. Kies je favoriete chocoladesoort en smelt deze au bain-marie. Hiermee voorkom je dat de chocolade aanbrandt en blijft de smaak intact. Roer vervolgens de amandelen door de gesmolten chocolade en zorg dat alle amandelen worden omhult met chocolade. Leg vervolgens de met chocola omhulde amandelen verspreidt op een met bakpapier beklede plaat en laat de chocolade in de koelkast hard worden. Et voilà, je chocolade amandelen zijn klaar. 

Extra tip: ook erg lekker met een beetje zeezout. Meng daarvoor grove zeezoutkorrels door de gesmolten chocolade voordat je de amandelen toevoegt.

Ontdek de chocolade amandelen producten van L’ATELIER

Bij Nestlé Chocolade weten we als geen ander hoe lekker de combinatie van chocolade en amandelen is. Zo combineerden wij blonde chocolade, een witte chocoladesoort met karamel, met hazelnoten en amandelen: de L’ATELIER blonde chocolade hazelnoten en amandelen.

Daarnaast vind je de amandelen ook terug in de pure variant: L'ATELIER pure chocolade bosbessen, hazelnoten en amandelen, waar we ook bosbessen in hebben verwerkt. 

Ben je meer een liefhebber van melkchocolade? Ook daarmee hebben we twee heerlijke chocoladerepen met amandelen gemaakt: L’ATELIER melkchocolade cranberries, hazelnoten en amandelen of L’ATELIER melkchocolade cranberries, hazelnoten en amandelen.