Wat is je geboortedatum?

Om deze pagina te bezoeken moet je minimaal 16 jaar zijn.

Nestlé maakt geen reclame voor haar (chocolade)producten gericht op kinderen onder de 16 jaar. Dit is in lijn met ons beleid t.o.v. kindermarketing.

4 feitjes over SMARTIES

  1. Nestlé
  2. Smarties
  3. Smarties Blog
  4. 4 feitjes over SMARTIES

SMARTIES is een explosie van vrolijke, kleurrijke, knapperige chocoladesnoepjes gemaakt van gecertificeerd duurzame cacao via het Nestlé Cocoa Plan. 

SMARTIES - Chocolade 'bonen'

De allereerste SMARTIES werden gemaakt in 1882. Ze heetten toen nog geen SMARTIES maar... ‘Chocolate Beans’. Pas in 1937 werden ze ‘SMARTIES Chocolate Beans’ genoemd. Nadat werd besloten dat ‘beans’, wat bonen betekent in het Engels, misleidend zou kunnen zijn, is de naam veranderd in SMARTIES. Slimme keuze toch?


SMARTIES - Koffie in m'n SMARTIES

Ja, écht. De donkerbruine SMARTIES hadden eerst een koffiesmaakje. Wist je ook dat er oranje SMARTIES met sinaasappelsmaak waren? Dat laatste is in het Engeland nog steeds het geval!


SMARTIES - 'Smart' productieproces

Iedere minuut worden er 420 kokers met SMARTIES geproduceerd. Het totale proces van het maken van SMARTIES duurt acht uur lang.


SMARTIES - Fruit en plantenconcentraten 

Wist je dat we voor onze SMARTIES alleen natuurlijke kleurstoffen uit fruit- en plantenconcentraten gebruiken? Er worden saf­floer, ra­dijs, zwar­te wor­tel, ci­troen en hi­bis­cus gebruikt.

SMARTIES | Nestlé Chocolade