Lekkere chocolade

Van taarten tot aan bonbons, niets is zo lekker als chocolade. Heb je jouw favoriete chocolade nog niet ontdekt? Nestlé Chocolade neemt je mee in de wereld van chocola.

Lekkere chocolade

Chocolade is er in alle soorten en maten. Zo heb je natuurlijk de bekende pure, witte en melkchocolade. Maar tegenwoordig kan je ook kiezen uit Ruby of Vegan. Welk chocolade vind jij het lekkerste? En eet je jouw favoriete chocola liever met of zonder allerlei heerlijke ingrediënten zoals noten en rozijnen. Lastige keuze hè? Maar wees gerust je bent niet de enige, het is voor de meeste mensen een lastige vraag, maar wij gaan je een handje helpen!

Waarom is chocolade zo lekker?

Dat komt allereest door de fijne zoete smaak, maar ook niet onbelangrijk is de structuur van chocolade: zacht, romig en het smelt op je tong. Het is dan ook niet zo gek dat heel veel mensen zo genieten van chocola. Daarnaast wordt er gezegd dat het eten van chocolade zorgt voor het vrijkomen van dopamine, een gelukshormoon. Deze reactie zou mogelijk de reden kunnen zijn dat je chocolade lekker vindt. Echter zijn beide effecten niet wetenschappelijk bewezen. 

Lekkere pure chocolade

Kan chocolade jou niet puur genoeg zijn? Net als jij zijn steeds meer Nederlanders fan van pure chocolade, het wordt meer en meer gegeten. Tegenwoordig zelfs in repen met een percentage van 90% aan cacao. Maar wanneer is chocolade puur? Officieel mag je het pas pure chocolade noemen als het voor minimaal 35% uit droge cacaobestandsdelen bestaat, inclusief 18 procent cacaoboter en ten minste 14 procent vetvrije droge cacaobestandsdelen. Hier voldoet de pure chocolade van Nestlé zeker aan.

Een heerlijke pure chocolade is bijvoorbeeld L'ATELIER INCOA® Pure chocolade. Deze INCOA chocolade is op natuurlijke wijze gezoet door het vruchtvlees van de cacaovrucht. Maar in  combinatie met krokante wafels is pure chocolade ook erg lekker. Denk bijvoorbeeld aan de KITKAT 4 Finger Dark.

Ontdek de lekkere chocolade van KITKAT en L’ATELIER

Heb jij jouw favoriete chocolade nog niet gevonden? Probeer dan eens de chocolade van KITKAT of L’ATELIER. KITKAT bestaat al sinds 1935. Vooral de combinatie van de krokante wafel met zachte romige chocolade maakt KITKAT erg populair. De L’ATELIER chocoladerepen van Nestlé zijn een stuk minder oud, maar veroverden in een zeer korte tijd de harten van de chocolade fans. Veel mensen zijn dol op de combinatie van chocolade met  vruchten en verschillende noten zoals amandelen en hazelnoten.

Lekkere chocolade recepten

Wist je dat je met de chocolade van Nestlé ook heerlijke recepten kunt maken? Wat dacht je van deze hemelse KITKAT CHUNKY Cookie Dough speciaal voor de liefhebbers van KITKAT én chocoladekoekjes. Daarnaast kunnen tiramisu-lovers zich helemaal laten gaan met de KITKAT tiramisu met verse abrikoos. Heb je binnenkort een diner met vrienden en ben jij verantwoordelijk voor het toetje? Met deze brownies met witte chocolade van L’ATELIER heb je gegarandeerd succes.